O nouă tranşă de vaccin produs de Johnson&Johnson, constând în 93.600 de doze, ajunge vineri în ţară

O nouă tranşă de vaccin produs de Johnson&Johnson, constând în 93.600 de doze, ajunge vineri în ţară

Până în prezent,au fost recepţionate 987.700 de doze Janssen FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

93.600 doze de vaccin Janssen vor ajunge vineri, 30 iulie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră, a anunţat, joi, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (CNCAV) împotriva Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Potrivit CNCAV, până în prezent, 987.700 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 431.018 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările