Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 73

Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 73

Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 73. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 73, potrivit datelor raportate duminică de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultima persoană care a murit din cauza gripei avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal.

Este vorba despre o femeie de 58 de ani din judeţul Hunedoara.

De ce nu se declară epidemie

„Există această percepţie în provincie că trebuie să pui diagnostic de gripă atunci când ai confirmat că pacientul are boala. Diagnosticul pozitiv, diagnosticul de laborator, se pune pe baza identificării virusului gripal în secreţia nazală şi în secreţia faringiană. Această identificare se face în mod foarte dificil: sunt acele laboratoare de referinţă care sunt la Instititul Cantacuzino, în Timişoara, în Iaşi şi în Constanţa. Investigaţiile sunt dificil de accesat în sensul că nu ai acces la timp la ele”, atrag atenţia medicii de familie din ţară.
 
De aceea „în prezent, se poate declara epidemie doar pe un teritoriu restrâns. Ca să declari epidemie pe ţară e nevoie de o extindere teritorială semnificativă şi de un număr suficient de mare de cazuri”, susţine epidemiologul Geza Molnar.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările