Nouă finanţare de un milion de euro pentru Catedrala Mântuirii de la Primăria Capitalei

Nouă finanţare de un milion de euro pentru Catedrala Mântuirii de la
Primăria Capitalei

Catedrala Mântuirii Neamului a primit o finanţare de un milion de euro de la Primăria Capitalei

Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat luni proiectul de rectificare a bugetului PMB, un milion de euro fiind direcţionat spre Catedrala Mântuirii Neamului, rebotezată de către Primărie ”Catedrală a Întregirii Neamului”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul trecut, Consiliul Capitalei a decis acordarea unui sprijin financiar de 15 milioane de lei Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Cel mai grandios proiect al Bisericii Ortodoxe Române va fi inaugurat în 2018, în anul centenarului Marii Uniri. Data terminării construcţiei a fost schimbată până acum de două ori.

Tot la rectificarea de luni, s-au acordat bani pentru domeniile prioritare, cum ar fi fonduri destinate copiilor cu dizabilităţi, bani pentru spitale, RADET, RATB, parcaje etc.

Astfel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va primi 6 milioane euro pentru plata sprijinului acordat copiilor cu dizabilităţi până la sfârşitul acestui an, 4,4 milioane euro pentru Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti pentru realizarea unor investiţii. Din această sumă, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila primeşte 2,9 milioane euro pentru reparaţii curente şi achiziţionarea de aparatură, iar Spitalul Clinic de Psihiatrie Al. Obregia primeşte 1,5 milioane euro, pentru dotarea cu pături şi echipamente medicale.

Alte 3,8 milioane euro ajung la RADET pentru eficientizarea alimentării cu energie termică şi modernizarea centralelor termice.

Cu 2,8 milioane euro se suplimentează bugetul PMB pentru Capitolul Ordine Publică şi Siguranţa pentru achiziţionarea a 12 utilaje de topit zăpada — 6 utilaje de capacitate mare (topeşte 200 mc de zăpadă/ oră) şi 6 utilaje de capacitate mică (10 mc de zăpadă/oră).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările