Ne ducem dracului!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ştire importantă ce va avea un impact devastator asupra viitorului României a trecut aproape neobservată, săptămâna trecută, îngropată de bălăcăreala infectă din politica dâmboviţeană, ce s-a prelins greţos pe toate canalele media.

Este vorba de anunţul oficial al preşedintelui cu privire la încheierea unui nou acord cu FMI în 2011. O asemenea veste ne confirmă încă odată incapacitatea autorităţilor de a gestiona singure problemele pe care le au în propria ogradă. Şi ceea ce mi se pare mai grav este faptul că relansarea economică atât de aşteptată va rămâne doar o fata morgana.

Un nou credit de la Fondul Monetar Internaţional va îngropa din faşă orice tentativă de relaxare a fiscalităţii sau de stimulare a investiţiilor şi a mediului de afaceri. Condiţiile impuse de oficialii Fondului Monetar Internaţional nu vor face altceva decât să ne prelungească, sine die, agonia în care ne zbatem de ceva vreme încoace şi să alunge orice tentativă a investitorilor străini de a veni în România.

Pentru guvernanţi este mult mai comod să se tânguiască pentru că nu au bani şi să dea repede fuguţa la Washington să se împrumute, decât să gândească programe şi să prioritizeze eficient investiţiile pentru a scoate ţara din impas. Mă întreb: oare, membrii Cabinetului, în frunte cu premierul, nu conştientizează că ei sunt puşi acolo să găsească soluţii viabile şi să gândească strategii solide pentru ieşirea din criză? Mizând încă pe buna lor credinţă (ce naivitate din partea mea), probabil că ştiu aceste lucruri, dar lipsa unui background profesional de anvergură îi impiedică să pună în aplicare asemenea proiecte. Altfel spus, nu se pricep. Habar n-au pe ce lume trăiesc şi preferă atunci să guverneze legaţi în chingile unui acord cu Fondul Monetar. Şi fără supărare, în aceste condiţii ar trebui să aibă decenţa şi bunul-simţ să plece acasă. Dacă nu o vor face cât mai curând şi vor continua aceeaşi politică economică bazată pe tăieri haotice şi pe acorduri peste acorduri cu FMI, angajate pe spatele contribuabililor, ne vom duce dracului cu toţii! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite