Ministrul Sănătăţii anunţă că spitalele COVID dispun de 1.400 de paturi de ATI. Nelu Tătaru: „Avem în operaţionalizare alte 280 de locuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru susţine că avem 1.400 de paturi la terapie intensivă în prezent pentru cazurile COVID şi că alte 280 de paturi la ATI vor fi disponibile în următoarele două săptămâni.

Nelu Tătaru a spus, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că numărul paturilor la ATI pentru cazurile severe de COVID-19 au fost suplimentate la nivelul întregii ţări, dar că la Bucureşti este gestionat cel mai mare număr de cazuri.

„Am operaţionalizat mai multe paturi de terapie intensivă. Dacă la nivelul ţării avem o echilibrare a numărului de cazuri în ATI, la Bucureşti gestionăm un număr mai mare de cazuri. Rămâne îndemnul pentru respectarea unor reguli şi pentru prezenţa la medic şi la spital în faza incipientă, nu în faza gravă a bolii. Avem 1.400 de paturi pentru terapie intensivă COVID în acest moment. Şi avem în operaţionalizare încă 280 de paturi în următoarele două săptămâni”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

În prezent, un număr de 1.249 de persoane sunt internate la ATI, cu 23 în plus faţă de ziua precedentă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite