METEO Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă estimările meteorologice pentru perioada 08 iulie - 05 august 2019. În general, temperaturile sunt mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, iar în centrul, în sud-estul ţării şi la munte se vor înregistra ploi.

Meteorologii anunţă prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, valabilă pentru întreaga ţară. Astfel, în săptămâna 08.07.2019 – 15.07.2019, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nord-estul teritoriului iar ploile vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, estice şi sud-estice, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. 

Pentru săptămâna 15.07.2019 – 22.07.2019, ANM anunţă că temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice acestui interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor deficitare în regiunile intracarpatice dar şi uşor excedentare în extremitatea de sud-est a ţării. 

În ceea ce priveşte săptămâna 22.07.2019 – 29.07.2019, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.  Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în regiunile centrale şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.  Şi pentru săptămâna 29.07.2019 – 05.08.2019, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări. În ceea ce priveşte ploile, acestea se vor încadra în parametrii normali pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului, au precizat meterologii.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe MedieDurată. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite