Medicii de familie nu vor semna acte adiţionale cu CNAS dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie spun că nu vor semna actele adiţionale la Co-Ca 2018
Medicii de familie spun că nu vor semna actele adiţionale la Co-Ca 2018

Medicii de familie ameninţă că nu vor semna acte adiţionale la Contractul-cadru pentru acordarea asistenţei medicale în 2018 câtă vreme revendicările lor nu vor fi soluţionate.

Aceştia au avut mai multe consultări cu oficialii şi susţin că mare parte din solicitările lor au rămas fără un răspuns. 

„Dacă nu se rezolvă revendicările noastre la 1 ianuarie, noi nu mai semnăm act adiţional. Deja avem rezultate din jumătate dintre judeţele care sunt asociate SNMF. Nu vom semna acte adiţionale cu CNAS, dacă revendicările noastre nu sunt obţinute”, a explicat Sandra Alexiu, vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), potrivit Agerpres. 

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii s-a discutat doar o treime din proiectul de contract-cadru şi că au rămas neabordate mai multe revendicări ale medicilor de familie. O altă solicitare a reprezentanţilor SNMF se referă la debirocratizarea cabinetelor medicilor de familie.

„Timpul extrem de scurt alocat astăzi problemelor asistenţei medicale primare a făcut imposibilă discutarea tuturor amendamentelor noastre la proiectul de contract-cadru. Apreciem că au fost astfel atinse doar o mică parte din elementele care au făcut obiectul revendicărilor noastre, respectiv câteva elemente din contract, însă obiectivele majore nu au fost atinse. Nu avem încă, până în acest moment, rezolvări pentru debirocratizarea concretă şi masivă în sistemul de sănătate, dreptul la vacanţă al medicilor şi alternative pentru continuitatea actului medical, finanţarea corectă a asistenţei medicale primare cu menţionarea procentului din FNUASS acordat AMP menţionat expres în contract”, arată un comunicat de presă emis de SNMF.

O nouă sesiune de consultări pe marginea contractului-cadru va avea loc luni, 17 decembrie la ora 11 la sediul CNAS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite