Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cei care vin din Marea Britanie, scutiţi de carantină

Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cei care vin din Marea Britanie, scutiţi de carantină

FOTO Inquam Photos

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat joi seară lista ţărilor din zona galbenă, pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care sosesc în România din aceste regiuni trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. CNSU a decis să scoată Marea Britanie din zona galbenă, astfel că cei care vin în România din acest stat nu vor mai fi nevoiţi să stea în carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNSU îşi motivează această măsură prin persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi prin apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate, „aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ – teritoriale şi a sistemului sanitar”, se arată în textul Hotărârii.
 

Lista ţărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat la 25 martie 2021 sunt: Estonia, Cehia, San Marino, Ungaria, Muntenegru, Iordania, Serbia, Seychelles, Curaçao, Polonia, Liban, Aruba, Andorra, Bulgaria, Cipru, Suedia, Macedonia de Nord, Malta, Palestina, Franţa, Uruguay, Bahrain, Italia, Kosovo, Slovenia, Republica Moldova, 
Olanda, Brazilia, Slovacia, Monaco, Austria, Luxemburg, Belgia, Kuweit, Bosnia si Herţegovina, Chile, Letonia, Paraguay, Africa de Sud, Wallis and Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările