Un primar din Ardeal îl atacă pe Raed Arafat: Ceea ce este valabil la Bucureşti, să fie valabil şi la Aiud VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedere aeriană a municipiului Aiud
Vedere aeriană a municipiului Aiud

Primarul municipiului Aiud, Oana Badea, a anunţat joi că şeful DSU, Raed Arafat, cere carantinarea unităţii administrativ-teritoriale, nefiind de acord cu măsurile restrictive temporare propuse de autorităţile judeţene pentru prevenirea şi combaterea efectelor epidemiei de COVID-19.

UPDATE Autorităţile din Alba au emis joi o hotărâre prin care au modificat restricţiile adoptate miercuri la Aiud, din cauza incidenţei ridicate de COVID. Iniţial, CJSU Alba a hotărât instituirea unor restricţii temporare, în intervalul luni – vineri între orele 18:00 – 22:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 05:00 – 22:00, pe o perioadă de 14 zile.

Acum, după nouă hotărâre, adoptată joi, 25 martie, potrivit CJSU noile restricţii la nivelul municipiului Aiud, se aplică începând cu data de 26.03.2021, ora 00:00, şi sunt cele prevăzute de scenariul roşu.

Textul iniţial: Într-o declaraţie video postată pe pagina de Facebook a primăriei, Oana Badea susţine că ceea ce este valabil pentru bucureşteni ar trebui să fie valabil şi pentru aiudeni.

"Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a propus un set de măsuri restrictive, altele decât carantinarea pentru municipiul Aiud. Aceste măsuri, pentru a intra în vigoare, au fost transmise DSU Bucureşti. În cursul serii trecute, prefectul (Nicolae Albu n.r.) m-a informat că DSU nu a fost de acord cu măsurile propuse, crezând că cea mai bună soluţie este carantinarea municipiului Aiud", a declarat Oana Badea, citată de Agerpres.

Primarul a adăugat că a convenit împreună cu prefectul de Alba ca în cursul zilei de joi să caute o soluţie la care cetăţenii municipiului Aiud "să fie parte" şi pe care aiudenii să o perceapă "egală" în calitate de cetăţeni ai acestei ţări.

"Am urmărit cu atenţie ceea ce se întâmplă în alte localităţi din această ţară, am urmărit cu atenţie declaraţia preşedintelui României care propune pentru Bucureşti măsuri restrictive altele decât carantinarea, care să vină din partea specialiştilor. Ceea ce este valabil la Bucureşti, trebuie să fie valabil şi pentru Aiud, ceea ce este valabil pentru bucureşteni, trebuie să fie valabil şi pentru aiudeni", a subliniat Oana Badea.

Edilul Aiudului crede că prefectul Capitalei poate să dea "un exemplu anunţând măsurile celor mai buni specialişti pentru Bucureşti, urmând ca acestea să fie aplicate în mod egal, fără discriminare", în comunităţile din ţară. "Este evident că, la Aiud, comunitatea vrea să fie parte a soluţiei, dar nu vrea să fie parte a unor soluţii discriminatorii", a mai spus Badea.

Restricţii temporare la Aiud

CJSU Alba a propus miercuri instituirea unor restricţii temporare pe o perioadă de 14 zile, începând de joi seara, în municipiul Aiud, în condiţiile în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 era de 5,99 la 1.000 de locuitori.

"Propunem instituirea unor restricţii temporare, în intervalul luni - vineri între orele 18,00 - 22,00, iar sâmbăta şi duminica între orele 5,00 - 22,00, pe o perioadă de 14 zile, la nivelul unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Aiud şi localităţilor aparţinătoare Aiudul de Sus, Gâmbaş, Măgina, Păgida, Ciumbrud, Gârbova de Jos, Gârbova de Sus, Gârboviţa, Sâncrai şi Ţifra, judeţul Alba, începând cu data de 25.03.2021 ora 18,00, până în data de 08.04.2021 ora 5,00, sens în care se va solicita Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea ordinului comandantului acţiunii", se arată în hotărârea adoptată miercuri seara, în şedinţă extraordinară, de CJSU Alba.

Una dintre măsuri vizează limitarea programul de lucru cu publicul a operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare, în intervalul luni - vineri între orele 6,00 - 20,00, iar sâmbăta şi duminica între orele 6,00 - 16,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. De asemenea s-a propus ca în intervalul luni - vineri între orele 18,00 - 2,:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 5,00 - 22,00 să se interzică circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu anumite excepţii precizate în hotărâre.

Nu vor mai putea avea loc evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) în spaţii închise şi deschise. Autorităţile au decis instituirea unor măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 având în vedere situaţia epidemiologică din municipiul Aiud generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 5,99 la 1.000 de locuitori.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Cum a scăpat un motociclist german de o amendă de 5.000 de lei, după ce a circulat pe un drum forestier din Apuseni

 

Teritoriul românesc de la Marea Ionică. Ce s-a întâmplat cu terenul dăruit lui Nicolae Iorga de Regele Zogu al Albaniei

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite