INSP: Peste 85% dintre decesele COVID din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

INSP: Peste 85% dintre decesele COVID din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

55,8% dintre persoanele confirmate cu coronavirus în intervalul 17-23 ianuarie 2022 nu erau vaccinate împotriva COVID-19, arată analiza săptămânală a Institutului Naţional de Sănătate Publică. De asemenea, dintre decesele raportate în aceeaşi perioadă 85,7% au fost în rândul celor nevaccinaţi.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Conform raportului săptămânal, în săptămâna menţionată, 38,9% din cazurile COVID au fost depistate în Bucureşti, Timiş, Cluj, Constanţa şi Bihor.

În săptămâna 17-23 ianuarie, 25,3% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bihor, Bacău, Galaţi, Mureş şi Suceava.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,4% din decese – la bărbaţi.
 
93,3% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată, precizează INSP.
 
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat joi, după ce au fost raportate pentru a doua oară mai mult de 30.000 de cazuri, că e aşteaptă la o „creştere spectaculoasă” săptămâna viitoare, cu peste 40.000 de infectări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările