Incendiu puternic la Institutul Matei Balş: Patru pacienţi au murit arşi. 100 au fost evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax/Andreea Alexandru
FOTO Mediafax/Andreea Alexandru

Un incendiu de proporţii a avut loc la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, în această dimineaţă în jurul orei 5:30. Incendiul s-a soldat cu 4 morţi.

Zeci de alţi pacienţi au fost evacuaţi şi urmează să fie trimiţi la alte spitale. La faţa locului au intervenit de urgenţă echipajele de pompieri.

Un puternic incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Institutul Matei Balş, la parterul unei clădiri format din două corpuri, pentru stingerea acestuia intervenind toate echipele de pompieri disponibile. La ora transmiterii acestei ştiri focul a fost stins.

Potrivit ultimelor informaţii, patru pacienţi au murit şi circa 100 au fost evacuaţi, urmând să fie transferaţi către spitalele Victor Babeş, unde ar fi disponibile circa 60 de locuri, şi către spitalul Colentina.

Trei persoane au fost găsite carbonizate şi o alta aflată în resuscitare a decedat ulterior. 

'

În unitate erau trataţi bolnavi Covid-19. 

La faţa locului s-a deplasat urgent şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, starea de sănătate a tururor pacienţilor care urmează să fie transferaţi către alte spitale este în prezent evaluată.

"Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patra sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. - decedate). (...) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme", a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: "Nu, pe probleme de arsuri nu".

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite