Gabriel Diaconu, către Klaus Iohannis: „Lunile octombrie şi noiembrie vor vedea moartea a zeci de mii de români. Instituiţi starea de urgenţă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Diaconu: Axa medicală s-a rupt Foto: Facebook
Gabriel Diaconu: Axa medicală s-a rupt Foto: Facebook

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu i-a solicitat public preşedintelui Klaus Iohannis instituirea stării de urgenţă, afirmând că „lunile octombrie şi noiembrie, fără măsuri radicale sanitare, vor vedea moartea a zeci de mii de români”.

„Beznă. Domnule preşedinte, Nu vrem să ne mai moară părinţii. Nu vrem să ne mai moară copiii. Nu vrem să mai numărăm, în oroare, cifrele zilei de ieri până astăzi şi pentru câţi a mai devenit ultima. Experimentul guvernamental a eşuat. Domnesc haosul, orgoliile meschine ale unor politicieni miopi. Lunile octombrie şi noiembrie, fără măsuri radicale sanitare, vor vedea moartea a zeci de mii de români. Este un lucru care nu s-a mai întâmplat de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Diferenţa este că aceştia sunt oameni nevinovaţi, nu soldaţi. Nu se luptă cu o forţă combatantă ostilă. Sunt victimă a bolii date de un virus, şi complicaţiilor ei”, a scris medicul psihiatru Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, ”statul a eşuat” şi cere instituirea stării de urgenţă şi introducerea carantinei în oraşele cele mai afectate.

„Admitem că oamenilor le este frică. Admiteţi că statul a eşuat în a-şi proteja cetăţenii. Puneţi punct degringoladei politice. Instituiţi starea de urgenţă. Puneţi în carantină oraşele copleşite de cazuri şi de morţi”, afirmă medicul.

Gabriel Diaconu îi cere preşedintelui să ia aceste măsuri deoarece, potrivit lui, sistemul medical nu mai face faţă numărului de pacienţi.

„ Axa medicală s-a rupt. Doar puţini dintre noi continuă o luptă termerară să cheme oamenii la vaccinare, să convingă atât pe cei speriaţi, cât şi pe cei minţiţi. Dar nu vom face faţă. Sunt prea mulţi, noi suntem prea puţini. În urma deceselor care se adună se numără oameni care nu vor uita niciodată. Aşa cum nu vor uita nici aceia care se uită acum, dezorientaţi, către un reper, către o voce a raţiunii în timp ce celelalte ori au amuţit, ori şi-au luat câmpii. Fiţi preşedintele tuturor românilor. Şi al celor care au trecut prin boală, şi al celor care nu. Şi al celor care cred în vaccin ca soluţie medicală împotriva Covid. Şi al celor care contestă asta. Adevărul e unul. Nu ne mai descurcăm. Şi trebuie să ne descurcăm. Cumva”, a conchis medicul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite