FOTO Artiştii români au strâns peste 10.000 de euro pentru mamele singure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii români consacraţi şi-au donat mai multe tablouri pentru a le ajuta pe mamele care îşi cresc singure copiii şi care sunt sprijinite de Asociaţia pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială (ACSIS).

Majoritatea lucrărilor donate de 31 de pictori români au fost vândute în cadrul unei licitaţii, care s-a organizat săptămâna trecută la Hotelul Intercontinental din Capitală.
Licitaţia organizată cu sprijinul Artmark a strâns 10.500 euro, bani care vor fi folosiţi pentru ajutorarea familiilor monoparentale.

"Fondurile obţinute cu ocazia acestui eveniment vor fi folosite pentru a sprijini mame singure, care parcurg situaţii extrem de dificile de viaţă, şi copiii acestora. Vom oferi sprijin material constând în produse alimentare şi produse igienice pentru mame şi copii, daruri cu ocazia sărbătorilor, precum şi sprijin financiar şi consiliere psiho-socială, în mod individualizat, până la depăşirea situaţiei de risc de abandon al copiilor", a declarat Georgiana Neuman, director executiv al ACSIS.

Fotografii de Bogdan Stănişor

image

Ea a mai spus că, prin acest eveniment, artiştii şi asociaţia vor să aducă în atenţia publică importanţa solidarităţii şi a sprijinului oferit familiilor în risc social crescut, în scopul prevenirii separării copiilor de familia proprie.

Proiectul realizat de ACSIS a fost iniţiat de Silvia Radu, artist consacrat care i-a convins pe alţi alături de ea pe alţi 30 de pictori să donat doneze pentru expoziţie. Astfel, şi-au mai donat lucrările artiştii: Gheorghe Anghel, Dumitru Bondar, Reka Csapo Dup, Grigoraş Dimitrie, Dumitru Cojocaru, Trandafira Cojocaru, Irina Florescu, Marin Gherasim, Gheorghe Iacob, Sorin Ienulescu, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Romeo Liberis, Lucia Maftei, Henry Mavrodin, Viorel Mărginean, Olga Mărgineanu, George Mircea, Alexandru Papuc, Horea Paştină, Neculai Păduraru, Adrian Pârvu, Mihai Sârbulescu, Elena Scutaru, Militza Sion, Anamaria Smigelski, Doru Şetran, Paul Vasilescu, Beti Vervega, Bogdan Vlăduţă, Vladimir Zamfirescu.

artisti

Silvia Radu şi cei de la ACSIS au fost ajutaţi de către Liana Stanciu, în calitate de prezentatoare, violonceliştii Marin Cazacu, directorul Orchestrei Române de Tineret, şi fiul său Ştefan, care au oferit un moment muzical special, precum şi Simona David, director Corporate Affairs al Adevarul Holding, care a fost partener emdia al evenimentului.

„Mă bucur că lumea artei a răspuns într-un mod admirabil la apelul ACSIS de a sprijini mamele singure. Era firesc sprijinim un astfel de demers, care a demonstrat că există solidaritate în societatea românească", a declarat Simona David, director Corporate Affairs al Adevărul Holding.

image


Asociaţia ACSIS sprijină familiile cu risc social crescut, pentru a preveni separarea copilului de familie. Beneficiarele sunt în special mame care se confruntă cu multiple dificultăţi: respingere din partea familiei de origine/extinse, lipsa veniturilor necesare acoperirii nevoilor de trai, lipsa sprijinului din partea partenerului, lipsa educaţiei, mame singure, mame adolescente. Până în prezent, 2033 de mame au beneficiat de serviciile sociale ACSIS , iar 2958 copii au rămas alături de mamele lor datorită sprijinului primit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite