Florian Bodog: Ministerul Sănătăţii, pe cale să rezolve problema vaccinului ROR

Florian Bodog: Ministerul Sănătăţii, pe cale să rezolve problema vaccinului ROR

Florian Bodog FOTO Mediafax

Ministerul Sănătăţii e pe cale să rezolve problema vaccinului ROR (rujeolă-rubeolă-oreion), susţine Florian Bodog, şeful de la Sănătate. Potrivit acestuia, au fost deja identificate 300.000 de doze, care vor asigura necesarul de vaccin până la finalul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ministerul Sănătăţii este pe cale să rezolve problema cu vaccinul ROR. Am identificat împreună cu firma producătoare un stoc de 300.000 de doze care va asigura necesarul până la sfârşitul acestui an”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, citat de Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, autorităţile se află în curs de demarare a procesului de achiziţie, astfel că pe lângă cele 110.000 de doze care vor intra în această săptămână pe stocul Direcţiilor de Sănătate Publică, celelalte 300.000 vor asigura necesarul până la finele anului. 
 
Cu ele se vor recupera toate vaccinările antirujeolice care nu s-au făcut. „În acelaşi timp putem să vaccinăm la timp copiii”, a afirmat Bodog cu prilejul unei dezbateri care a avut loc la Institutul Clinic Fundeni.
 
25 de decese cauzate de rujeolă
 
Bodog a spus că ministerul Sănătăţii va demara şi un acord cadru care va avea o durată de patru ani pentru a asigura continuitate cu vaccin.
 
Numărul cazurilor de deces de rujeolă a ajuns la 25, după ce boala a fost confirmată la un copil de doi ani din judeţul Bihor, care nu fusese vaccinat, iar acest nou caz este încă un semnal de alarmă privind politica de vaccinare a statului român. Bodog a precizat că proiectul Legii vaccinării prevede responsabilităţi pentru toată lumea, iar afirmaţiile că părinţii vor face puşcărie dacă nu lasă copiii să fie vaccinaţi este o dezinformare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările