Femeie plimbată între centrele de vaccinare. Medicii nu au deschis o doză de vaccin doar pentru ea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centru de vaccinare - arhivă foto
Centru de vaccinare - arhivă foto

La firul ierbii, sistemul de vaccinare are încă multe lacune, comunicarea între centre lasă de dorit, iar victime ale acestor bâlbe devin persoanele programate la vaccinare.

O femeie din judeţul Mehedinţi a fost plimbată între centrele de vaccinare, la dinstanţe considerabile, deoarece comunicarea între aceste centre a fost deficitară.

Femeia era programată să facă rapelul, dar când a ajuns la centrul de vaccinare indicat i s-a spus că a fost imunizat altcineva, iar ea va trebui să meargă în altă parte. Doar că nici aici nu s-a putut vaccina.

Conform Digi 24, femeia a fost programată să facă rapelul la un centru de vaccinare din oraşul Baia de Aramă, marţi, puţin după ora prânzului. Ajunsă aici, a fost informată că este singura persoană programată în aceea zi şi nu vor deschide o doză doar pentru ea, pentru că ar rămâne alte patru vaccinuri nefolosite. Aşa că a fost redirecţionată către un centru de vaccinare aflat la 60 de kilometri depărtare, la Strehaia.

„Mama mea a fost repartizată către centrul din oraşul Strehaia, am ajuns în data de 16 martie la centrul din Strehaia, la 2 fără 10. În momentul acela, mama mea a completat formularele propriu-zise, după care asistentele de acolo nu au identificat-o în baza de date”, povesteşte Alin Burducea, fiul femeii.

Tânărul a sunat la DSP Mehedinţi, a fost redirecţionat către Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de unde a primit promisiunea că mama lui va fi vaccinată „cum apare primul vaccin Moderna”.

Reprezentanţii centrului de vaccinare din Baia de Aramă spun că i-au anunţat pe cei de la Strehaia că marţi va veni o persoană la ei pentru rapel. Anunţul a fost făcut pe un grup al lor, special creat pentru a comunica între centre.

Gabriel Cuniţă, medic coordonator centru Baia de Aramă spune că omologul său de la Strehaia nu a verificat mesajele de pe grup. „Se poate, eu nu-l contrazic, dar eu unde locuiesc nu am semnal. Deci, e foarte posibil ce spune dumnealui, dar totuşi cum mă sunaraţi dumnavoastră, putea să mă sune”, răspunde Dumitru Vulpe, coordonatorul centrului de la Strehaia.

Pe fir a intrat şi DSP Mehedinţi care dă asigurări că femeia va fi vaccinată la un centru de vaccinare din Drobeta-Turnu Severin, iar cazul acesta va fi cercetat de o comisie de anchetă.

Potrivit medicilor, rapelul la vaccinul Moderna poate fi întârziat cu până la 42 de zile de la administrarea primei doze, fără vreun efect.

VIDEO: Digi 24

Citeşte şi:

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, de peste 43.000 de doze, ajunge în ţară vineri. CNCAV decide ce se va întâmpla cu dozele din lotul pus în carantină

Cum poţi alege serul anti-COVID cu care să te vaccinezi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite