Dr. Pistol, despre tulpina britanică a coronavirusului: Până astăzi, avem înregistrate 200 de astfel de cazuri

Dr. Pistol, despre tulpina britanică a coronavirusului: Până astăzi, avem înregistrate 200 de astfel de cazuri

În România, au fost depistate până acum 200 de cazuri de infecţie cu tulpina britanică a SARS-CoV-2

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol, anunţă că analizele de laborator realizate la nivel naţional până marţi arată că 200 dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au fost infectaţi cu tulpina din Marea Britanie, care este mult mai contagioasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Până astăzi avem înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de tulpini”, a declarat Adriana Pistol marţi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări. 
 
De asemenea, întrebată dacă au mai fost depistaţi copii printre pacienţii la care s-a izolat tulpina din Marea Britanie, Pistol a răspuns:"Nu ştiu să mai fie alţi copii la acest moment".
 
Pistol a afirmat că persoanele care se vaccinează pot solicita eliberarea pe e-mail a certificatului de vaccinare, printr-o solicitare adresată centrului de vaccinare. 
 
Autorităţile au anunţat că miercuri va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 la nivel naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările