Directorul general Robert Serban scapa cu fuga din post

Directorul general al Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), Robert Serban, a demisionat, ieri, din functie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii. In urma cu

Directorul general al Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), Robert Serban, a demisionat, ieri, din functie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii. In urma cu o saptamana, ministrul interimar al Sanatatii, Ionel Blanculescu, a inceput un control la CASMB din cauza numeroaselor nereguli care au fost sesizate. Robert Serban a fost acuzat ca este incompatibil cu functia pe care o detine. Sotia sa detinea actiuni la un laborator privat care incheiase contract cu CASMB. Robert Serban s-a aparat, spunand ca sotia sa a vandut actiunile de la firma in momentul in care legea a impus acest lucru si spitalele din Capitala au acuzat conducerea CASMB ca distribuie fondurile preferential. De asemenea, desi CASMB are unul dintre cele mai mari bugete, au existat numeroase scandaluri legate de sistarea eliberarii medicamentelor compensate si gratuite. Surse din MS sustin ca Robert Serban a fost sfatuit sa demisioneze, pentru a evita demiterea din functie si continuarea anchetelor. De altfel, Ionel Blanculescu a mai indemnat alti 6-7 functionari din Ministerul Sanatatii sa demisioneze deoarece sunt incompatibili cu statutul de functionari publici. Ministrul interimar a declarat ca unele persoane din MS sunt implicate in afaceri cu medicamente prin unii membri din familie. Blanculescu le-a dat termen pana astazi sa-si depuna demisiile, altfel le va deschide actiuni in instanta. Pana la inchiderea editiei, nici unul dintre functionarii vizati nu isi depusese demisia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările