Cum va fi vremea în următoarele două luni. La munte, temperaturile vor ajunge la 2 grade şi există şanse de ninsoare

Cum va fi vremea în următoarele două luni. La munte, temperaturile vor ajunge la 2 grade şi există şanse de ninsoare

Meteorologii au anunţat prognoza pe următoarele două săptămâni. FOTO: Pixabay

În următoarele trei zile vremea se va răci, în toată ţara, temperaturile coborând l minime de 2 grade. Meteorologii anunţă că exită o posibilitate mare de ninsoare în zona de munte. În următoarele două săptămâni temperaturile vor oscila, potrivit prognozei transmite de Administraţiei Naţionale de Meteorologie

Ştiri pe aceeaşi temă

Banat

Vremea se va răci până în dimineaţa zilei de 23 septembrie şi va deveni rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 14 şi 18 grade, iar a minimelor între 5 şi 9 grade. Va urma o încălzire treptată, ce va culmina în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va fi de 23...25 de grade, iar a minimelor de 10...12 grade. În ultimele zile ale intervalului tendinţa va fi de răcorire uşoară. Perioade cu ploaie vor fi relativ puţine, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului şi după data de 28 septembrie, potrivit ANM. 

Crişana

Între 20 şi 23 septembrie, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 şi 17 grade şi a minimelor între 4 şi 7 grade. Va urma o încălzire semnificativă, până în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade, iar a minimelor va fi de 9...11 grade. În ultimele zile de prognoză tendinţa vremii va fi de uşoară răcorire. Vor fi intervale cu ploaie, cel mai probabil în jurul datelor de 20 şi de 22 septembrie, precum şi după data de 28 septembrie.

Transilvania

Tendinţa de răcire a vremii se va menţine până în jurul datei de 22 septembrie, când maximele termice vor fi în medie în jurul a 12 grade, iar media minimelor de 2...4 grade. Va urma o perioadă de încălzire, cu aproximativ 10 grade la valorile maxime şi 5 grade la cele minime, până în data de 28 septembrie, apoi se va răcori uşor. Vor fi câteva intervale de timp cu ploaie, probabilitatea mai mare de apariţie fiind în zilele de 20, 22, 24 septembrie, precum şi după data de 27 septembrie.

Maramureş

 

Vremea va fi rece până în dimineaţa zilei de 24 septembrie şi se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 12 şi 15 grade, iar a minimelor între 3 şi 6 grade. Până spre mijlocul celei de a doua săptămâni valorile termice maxime vor creşte cu aproximativ 8 grade, iar minimele cu 5...6 grade. În zilele care vor urma va fi posibilă o uşoară răcorire. Vor fi intervale cu ploaie, cel mai probabil în zilele de 22, 24 septembrie şi începând cu data de 28 septembrie.

Moldova

Media temperaturilor maxime va scădea până în data de 22 septembrie, când se va situa în jurul valorii de 13 grade, apoi va creşte, astfel că la sfârşitul primei săptămâni şi în primele zile ale celei de a doua săptămâni va atinge 20...21 de grade. În ultimele zile de prognoză va începe să scadă uşor şi treptat. Media minimelor termice va coborî de la 8 grade în prima dimineaţă, până spre 5 grade în dimineaţa zilei de 24 septembrie. Ulterior va creşte, astfel că în intervalul 25-29 septembrie va avea valori între 9 şi 11 grade. Tendinţa pentru ultimele zile de prognoză este de uşoară răcorire. Vor fi intervale de timp cu ploaie, cu o probabilitate mai mare în zilele de 20, 22, 24 septembrie şi din nou după data de 27 septembrie.

Dobrogea

Vremea se va răci până în jurul datei de 23 septembrie, când media maximelor termice va fi de 15...16 grade, iar a minimelor de 8...9 grade. În următoarele 3 zile se va încălzi, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 23 de grade, iar minimele între 12 şi 14 grade. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat. Zilele cu ploaie vor fi puţine, iar cel mai probabil vor apărea în jurul datelor de 20 şi 22 septembrie şi posibil după data de 27 septembrie.

Muntenia

Vremea se va răci accentuat până în data de 22 septembrie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Va urma o încălzire, care în zilele de 26 şi de 27 septembrie se va concretiza prin maxime termice ce vor atinge în medie 23...35 de grade. În zilele care vor urma se va răcori. Minimele termice vor urma un scenariu asemănător, dar cele mai mici medii se vor atinge în dimineţile zilelor de 23 şi 24 septembrie, când vor fi de 6...7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 21 septembrie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Zilele cu ploaie vor fi puţine, îndeosebi la începutul intervalului de prognoză şi spre sfârşitul acestuia.

Oltenia

Media temperaturilor maxime va fi în scădere accentuată, de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în ziua de 22 septembrie. În zilele următoare se va încălzi, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, maximele termice vor atinge în medie 23...25 de grade. În ultimele zile de prognoză se va răcori. Media minimelor termice va scădea de la 11 grade în prima dimineaţă până la 6 grade în datele de 23 şi 24 septembrie, apoi vor creşte, iar între 27 şi 29 septembrie se vor situa între 11 şi 13 grade. Primele zile ale lunii octombrie vor fi cu medii în jurul a 9 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, şansele de ploaie fiind în creştere în primele şi în ultimele zile de prognoză.

La munte

Vremea va fi rece până în data de 24 septembrie; media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 şi 10 grade, iar a minimelor între -2 şi 3 grade. Va urma o încălzire de aproximativ 4...5 grade până în jurul datei de 28 septembrie, apoi nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Pe alocuri vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi. Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1500, trecător vor fi posibile şi ninsori slabe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările