Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite, de miercuri seară, în zonele înalte ale Carpaţilor Meridionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala şi în nord-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului
Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala şi în nord-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite, valabilă începând de miercuri seară, în zonele înalte ale Carpaţilor Meridionali. Ninsori vor fi şi în nord-vestul, centrul şi nord-estul ţării, unde se va depune un strat nou de zăpadă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului şi ninsori viscolite valabilă de miercuri, de la ora 22.00, până joi, la ora 14.00.

"În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 m, va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii", arată ANM.

Codul galben vizează judeţele Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala şi în nord-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40...50 km/h vor fi şi în sud-vestul ţării.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite