CNAS: Ajutorul financiar acordat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare a preţului medicamentelor

CNAS: Ajutorul financiar acordat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare a preţului medicamentelor

Foto: Arhivă

Guvernul a alocat în luna iulie un ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici. Reprezentanţii casei Naţionale de Asigurări de Sănătate spun că acest ajutor nu afectează plafonul de compensare a preţului medicamentelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, acordat în luna iulie 2022  pensionarilor  cu venituri mai mici sau egale cu 2. 000 de lei prin punerea în aplicare  a Ordonanţei de Urgenţă nr.74/02.06.2022, nu reprezintă venit din pensie sau din indemnizaţie socială şi nu va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de compensare cu 90% a prescripţiilor medicale”, se arată într-un comunicat al CNAS. 
 
De 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţii sociale până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, beneficiază de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B cuprinsă în Lista de medicamente compensate şi gratuite a căror valoare la nivelul preţului de referinţă/prescripţie este de până la 330 lei/lună. 
 
Finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările