Ce au cumpărat românii de Crăciun în ultimii trei ani: un milion de cărţi, 500.000 de parfumuri şi două camioane de jucării

Ce au cumpărat românii de Crăciun în ultimii trei ani: un milion de cărţi, 500.000 de parfumuri şi două camioane de jucării

FOTO Adevarul

Cărţile se află în topul preferinţelor pentru cadourile de final de an. Parfumurile, produsele cosmetice şi jucăriile se numără şi ele printre produsele cele mai achiziţionate, arată o analiză făcută de un site de profil pe baza comenzilor efectuate în luna decembrie din ultimii trei ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în perioada 2015-2017, românii au cumpărat pentru cei apropiaţi nu mai puţin de un milion de cărţi, aproape 500.000 de produse cosmetice şi parfumuri şi peste 100.000 de jucării, echivalente cu două camioane de Lego şi alte produse destinate celor mici.
 
„În acest an, pe fondul campaniei Luna cadourilor. Împachetăm orice dorinţă ne aşteptăm ca, pe lângă aceste cadouri considerate deja tradiţionale să vedem o evoluţie şi în categoria de accesorii vestimentare, mai ales ceasuri, dar şi la jocurile de societate care, de câţiva ani se situează într-o constantă creştere, fiind cadouri potrivite atât pentru adulţi, cât şi pentru copii”, explică Adrian Dinu, director comercial la elefant.ro.
 
Variaţia coşului de cumpărături este destul de mare în această perioadă, dar câteva aspecte sunt comune în aproape fiecare an: mai mult jumătate dintre comenzi conţin cel puţin o carte şi peste 25% dintre colete vor ajunge la destinatar cu o jucărie sau un joc.
 
Femeile sunt cele care comandă cele mai multe cadouri în această perioadă, respectiv 75% din total. Comparând valoarea coşului mediu de cumpărături în ambele segmente de clienţi, bărbaţii, deşi plasează doar 25% din totalul comenzilor pe elefant.ro în luna decembrie, cheltuiesc bugete cu 40% mai mari decât femeile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: