Singurul mod legal de a arăta pe telefon declaraţia pe propria răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţia pe propria răspundere este obligatorie
Declaraţia pe propria răspundere este obligatorie

Din 25 martie, toţi românii care ies din casă trebuie să prezinte declaraţia pe propria răspundere. Lipsa accesului la imprimantă este însă una dintre cele mai mari piedici pentru românii care vor să respecte legea atunci când părăsesc domiciliul.

Declaraţia pe proprie răspundere cu care poţi ieşi din casă trebuie completată în prealabil şi semnată de mână. Deşi poate fi prezentată poliţistului sau jandarmului declaraţia în format electronic, ea tot trebuie printată pentru a fi semnată de mână. Ulterior se poate fotografia şi prezenta agentului. 

„Până în acest moment, singura modalitate legală de autentificare a declaraţiei pe proprie răspundere este semnătura olografă. Această semnătură olografă face ca, pentru acel act semnat, să existe răspundere juridică, cu tot ceea ce presupune acest lucru în situaţia în care persoana ar fi trasă la răspundere”, au explicat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. 

 „În acest moment, în legislaţie nu este prevăzută altă modalitate de autentificare a documentelor decât prin semnătură olografă”, mai precizează Grupul de Comunicare Strategică.  Deci dacă nu ai imprimantă, soluţia este să scrii declaraţia „de mână”.

Model - Declaraţie pe proprie răspundere - descarcă de aici

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite