Singurul mod legal de a arăta pe telefon declaraţia pe propria răspundere

Singurul mod legal de a arăta pe telefon declaraţia pe propria răspundere

Declaraţia pe propria răspundere este obligatorie

Din 25 martie, toţi românii care ies din casă trebuie să prezinte declaraţia pe propria răspundere. Lipsa accesului la imprimantă este însă una dintre cele mai mari piedici pentru românii care vor să respecte legea atunci când părăsesc domiciliul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia pe proprie răspundere cu care poţi ieşi din casă trebuie completată în prealabil şi semnată de mână. Deşi poate fi prezentată poliţistului sau jandarmului declaraţia în format electronic, ea tot trebuie printată pentru a fi semnată de mână. Ulterior se poate fotografia şi prezenta agentului. 
 
„Până în acest moment, singura modalitate legală de autentificare a declaraţiei pe proprie răspundere este semnătura olografă. Această semnătură olografă face ca, pentru acel act semnat, să existe răspundere juridică, cu tot ceea ce presupune acest lucru în situaţia în care persoana ar fi trasă la răspundere”, au explicat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. 
 
 „În acest moment, în legislaţie nu este prevăzută altă modalitate de autentificare a documentelor decât prin semnătură olografă”, mai precizează Grupul de Comunicare Strategică.  Deci dacă nu ai imprimantă, soluţia este să scrii declaraţia „de mână”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: