Basescu, "scris" la gazeta ca i-ar fi injurat pe licuricii occidentali

In seara zilei de joi, 26 mai, la scurt timp dupa eliberarea ziaristilor rapiti in Irak, presedintele Traian Basescu i-a invitat la el in birou pe trei jurnalisti - Robert Turcescu, Gabriel Stanescu

In seara zilei de joi, 26 mai, la scurt timp dupa eliberarea ziaristilor rapiti in Irak, presedintele Traian Basescu i-a invitat la el in birou pe trei jurnalisti - Robert Turcescu, Gabriel Stanescu si Liviu Mihaiu - care realizau o emisiune in curtea Palatului Cotroceni. In birou la Basescu, s-a baut un pahar de whisky, dupa care toata trupa, in frunte cu seful statului, a plecat la masa, la celebra carciuma Golden Blitz. Cei patru au fost insotiti aici si de consilierul prezidential Adrian Saftoiu si de sefa cancelariei, Elena Udrea. Din discutia care a avut loc atunci, la masa care se pare ca s-a prelungit pana pe la 3 dimineata, ziarul "Gardianul", condus chiar de Gabriel Stanescu, a publicat, ieri, un scurt episod. Basescu, intrebat de "Axa Washington-Londra-Bucuresti", ar fi raspuns, razand: "Decat sa sug... la mai multi licurici mai mici, mai bine sug... la un licurici mai mare". Totusi, desi apropiatii sai recunosc ca lui Traian Basescu ii place sa utilizeze termenul de "licurici", unii din cei care au asistat la discutia din 26 mai sustin acum ca acesta s-ar fi ferit de cuvintele "sug...". Gabriel Stanescu, cel care semneaza articolul in care sunt redate aceste expresii, afirma ca este indreptatit sa relateze o discutie confidentiala intrucat si Basescu a dezvaluit intalnirea lui Tariceanu, la un restaurant din Snagov, cu doi oameni de afaceri si ziaristul Sorin Rosca Stanescu. Acesta din urma este insa actionar la "Gardianul", el cumparand 10% din actiuni de la fostul proprietar, Serban Roibu, fiul senatorului PSD Aristide Roibu. In plus, Stanescu a asteptat trei luni cu aceasta dezvaluire pentru a o lansa exact inainte de intalnirea, care va avea loc luni, dintre presedintele Romaniei si Clubul Roman de Presa. Nu este insa pentru prima oara cand ziaristii ii fac astfel de surprize lui Basescu si publica discutii confidentiale ale acestuia. Un incident asemanator s-a petrecut la inceputul anului, cand un post de televiziune a filmat in secret discutiile acestuia, in avionul prezidential, cu ziaristii care-l insoteau. In articolul publicat in "Gardianul", Gabriel Stanescu sustine ca publicarea unei discutii confidentiale se justifica prin interesul legitim al opiniei publice fata de modul in care presedintele Romaniei se gandeste la politica externa. Stanescu nu explica insa de ce a asteptat trei luni pentru a face aceste dezvaluiri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările