Autorităţile reduc deja programul de funcţionare al centrelor de testare gratuită din spitale

Autorităţile reduc deja programul de funcţionare al centrelor de testare gratuită din spitale

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat joi modificarea programului centrelor de testare gratuită din spitale, la câteva zile de la deschiderea lor. Astfel că începând de săptămâna viitoare, centrele de recoltare a probelor pentru testele COVID-19 din spitale nu vor mai funcţiona zilnic, ci doar în weekend. Potrivit ministrului, în timpul săptămânii testarea se poate face în cabinetele medicilor de familie.

Ştiri pe aceeaşi temă

"O să extindem în weekend centrele de recoltare a probelor pe care le-am început în Bucureşti în weekendul trecut, o să extindem la nivelul întregii ţări, încât pacienţii, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spital, unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienţii simptomatici care se înscriu pe platforma Direcţiilor de Sănătate Publică", a afirmat Rafila înaintea şedinţei de guvern, conform Agerpres.

 
El a precizat că la Bucureşti s-a ajuns deja la circa 4.000 de probe pe zi, menţionând că centrele vor funcţiona doar în weekend. 
 
"Lucrurile au mers bine la Bucureşti, chiar dacă au fost anumite aglomeraţii, poate temporare sau oameni care voiau să plece în vacanţă şi voiau să-şi facă test la DSP. Eu înţeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanţă, dar era un abuz care, din păcate, a fost speculat de unele posturi de televiziune. La Bucureşti, deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi care s-au recoltat în aceste centre, iar ele vor funcţiona, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. În timpul săptămânii avem cabinetele, cele patru mii de cabinete aproape de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă", a adăugat ministrul Sănătăţii.
 
Reamintim că wekeendul trecut Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista centrelor de testare din spitale şi anunţase că acestea vor funcţiona în fiecare zi, între anumite ore.
   
Apoi, luni, Ministerul Sănătăţii a revenit cu mai multe precizări cu privire la testarea anti-COVID din Bucureşti şi a explicat procedura care trebuie urmată, respectiv programare telefonică la DSP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările