Au început înscrierile pentru abonamentele gratuite de tren pentru tinerii care doresc să viziteze Europa. Unde se fac înscrierile

Au început înscrierile pentru abonamentele gratuite de tren pentru tinerii care doresc să viziteze Europa. Unde se fac înscrierile

Comisia Europeană a lansat joi un apel de înscriere a tinerilor de 18 ani din Europa pentru cele 20.000 de bilete de tren gratuite prin care vor putea călători timp de o lună pentru a cunoaşte patrimoniul UE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trebuie să fii născut între 2 iulie 2000 şi 1 iulie 2001 pentru a aplica sitel-ul dedicat programului şi pentru a obţine un bilet pentru o excursie de minim o zi şi maxim o lună.
 
Această excursie, realizată în grup sau singur, va avea loc între 1 august 2019 şi 31 ianuarie 2020. Poate fi făcută în principal cu trenul, chiar sunt posibile şi alte modalităţi de transport, a spus executivul european într-un comunicat, citat de hotnews.ro.
 
Candidaţii vor fi departajaţi graţie unui chestionar legat în general de cunoaşterea Uniunii Europene, a altor iniţiative ale UE pentru tineri şi de datele pe care le au legat de alegerile Parlamentului European.
 
O cotă de titluri de călătorie a fost stabilită pentru fiecare stat membru, în funcţie de mărimea populaţiei în raport cu populaţia totală a Uniunii.
 
Lansat în 2018, programul DiscoverUE a avut deja 30.000 de tineri beneficiari. Bugetul său este de 16 milioane de euro pentru 2019.
 
Beneficiarii pot călătorii în destinaţii multiple, dar bugetul călătoriei va fi limitat la 260 de euro pentru cei care aleg opţiunea de a vizita doar două ţări.
 
Înscrierile se pot face AICI
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările