ANSVSA: Sunt active 130 de focare de pestă porcină africană. 18 focare noi, înregistrate în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că în România sunt active în prezent 130 de focare de pestă porcină africană, în ultima săptămână fiind înregistrate 18 focare noi şi 11 cazuri noi la mistreţi.

Potrivit ANSVSA, în 17 iunie erau active 130 de focare de pestă porcină africană (PPA), din care două focare în exploataţii comerciale şi două focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate 35.238 de porcine.

În intervalul 11-17 iunie, au fost înregistrate 18 focare noi de PPA: cinci în judeţul Bihor, 3 în judeţul Teleorman, câte două în Buzău, Cluj, Dâmboviţa şi Hunedoara şi câte un focar în Sălaj şi Satu Mare.

În aceeaşi perioadă, au fost stinse 30 de focare de PPA: zece în judeţul Gorj, câte 4 în judeţele Giurgiu şi Sălaj, 3 în Iaşi, 2 în Constanţa şi câte unul în Alba, Bacău, Bihor, Buzău, Cluj, Mureş şi Timiş.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, în 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.755 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

Dintre acestea, în intervalul 11-17 iunie au fost înregistrate 11 cazuri noi de PPA la mistreţi: patru în Bacău, două în Sibiu şi câte unul în Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Maramureş şi Satu Mare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite