Andrei Baciu: 12 paturi de terapie intensivă au fost operaţionalizate pentru bolnavii de COVID-19

Andrei Baciu: 12 paturi de terapie intensivă au fost operaţionalizate pentru bolnavii de COVID-19

La Institutul "Matei Balş" va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă cu 20 FOTO Shutterstock

Încă 12 paturi de terapie intensivă şi patru paturi de terapie intermediară au fost operaţionalizate pentru bolnavii de COVID-19, a precizat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Totodată a mai anunţat şi că a semnat 16 certificate pentru medici care au primit titlul de medic specialist şi că săptămâna viitoare vor sosi în România încă 14.000 de fiole de Remdesivir.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ca urmare a dispoziţiilor domnului prim-ministru, care exercită şi poziţia de ministru interimar al Sănătăţii, principalul obiectiv a fost acela de a creşte numărul de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19. În acest sens, ieri am avut două întâlniri, găzduite de domnul prim-ministru, o întâlnire online cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi o a doua întâlnire cu managerii spitalelor care tratează pacienţi cu COVID-19. Astfel, au fost identificate şi operaţionalizate, până astăzi, 12 paturi suplimentare de terapie intensivă - nouă la Constanţa, unul în Bolintin Vale şi două în Bucureşti -, alte patru paturi de terapie intermediară vor primi aviz în cursul zilei de astăzi la Spitalul Cantacuzino, iar pentru perioada următoare au fost identificate, la fel, 73 de paturi de terapie intensivă care pot fi operaţionalizate şi vor fi operaţionalizate împreună cu alte 14 paturi de terapie intermediară", a declarat Andrei Baciu, conform Agerpres

Potrivit secretarului de stat în MS,  la Institutul "Matei Balş" va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă cu 20 şi va fi pregătit un centru de evaluare a pacienţilor. Iar la Spitalul "Bagdasar-Arseni" va fi operaţionalizată, în aproximativ două săptămâni, o unitate de primiri urgenţe foarte modernă, construită cu sprijinul autorităţilor locale. 
 
"Vorbim de 27 de paturi de primiri urgenţe care, la fel, vor degreva sarcina de pe Unitatea de Primiri Urgenţe de la "Bagdasar Arseni"", a spus el. 
 
Iar la Institutul "Matei Balş „a fost nevoie şi de doi medici radiologi care să vină în sprijinul punerii diagnosticului. Aceştia au fost transferaţi de la Spitalul Colentina", a adăugat Baciu. 
 
Andrei Baciu a menţionat, deopotrivă, că a semnat 16 certificate pentru medici care au primit titlul de medic specialist, între care un medic de terapie intensivă din Bucureşti.
 
Conform sursei citate, Baciu a mai anunţat că „săptămâna viitoare vor sosi în România, pe lângă cele 40.000 de doze de Remdesivir care au sosit şi care au început să fie distribuite, alte 14.000 de fiole", a precizat Baciu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările