ALERTĂ METEO Cod roşu şi portocaliu de vânt în mai multe judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alerta meteo de Cod roşu şi portocaliu de vânt, pentru mai multe judeţe din ţară FOTO: tvm.com.mt
Alerta meteo de Cod roşu şi portocaliu de vânt, pentru mai multe judeţe din ţară FOTO: tvm.com.mt

Meteorologii au emis Cod roşu de vânt, valabil de duminică seara până luni după-amiaza la munte, dar şi Cod portocaliu de vânt, în vigoare de duminică seara până luni după-amiaza în Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi al Dobrogei. Vântul va sufla cu peste 100 km/h.

Autoritatea Naţională de Meteorologie anunţă Cod roşu de vânt pentru zona de munte, precum şi două Coduri portocalii de vânt, viscol şi vizibilitate redusă în mai multe judeţe din ţară. 

Cod roşu de vânt la munte

Interval de valabilitate: 24 februarie, ora 02:00 - 24 februarie, ora 18:00. Fenomene vizate: vânt puternic, rafale de peste 140...180 km/h; Zone vizate sunt altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140...180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero, transmit meteorologii. 

Cod portocaliu de vânt 

De pe 23 februarie, ora 18:00, până pe 24 februarie, ora 18:00, în zona montană vor fi intensificări susţinute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă. Vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110...130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpaţii Orientali, apoi şi în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

De pe 23 februarie, ora 22:00, până pe 24 februarie, ora 18:0, în Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi al Dobrogei va fi încă  un Cod portocaliu de vânt.  În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări susţinute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) şi în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crişanei, Transilvania şi Maramureş, cu viteze de 80...95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova şi în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90...100 km/h.

Cod galben de vânt

Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 55...70 km/h.

anm

Vânt puternic şi în Bucureşti

Totodată, în Capitală, vântul se va intensifica din a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, cu rafale în general de 50…60 km/h. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, mai anunţă meteorologii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite