Al cincilea pacient infectat cu acinetobacter la Institutul Marius Nasta a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

A cincea persoană infectată cu acinetobacter la Institutul Marius Nasta din Capitală a murit miercuri, arată Beatrice Mahler, managerul instituţiei medicale.

Pacienta, care avea 78 de ani şi era internată pe secţia de terpie intensivă a făcut stop cardiac, a completat medicul pneumolog, adăugând că nu a răspuns la manevrele de resuscitare. 

Potrivit managerului Beatrice Mahler, focarul de infecţie a fost declarat pe 9 februarie, când a fost declanşată ancheta epidemiologică. 

„Toate foile din terapie intensivă sunt verificate de epidemiologi. În Institutul Marius Nasta mor mulţi pacienţi şi mor pentru că au patologie complicată, sunt 60% pacienţi din afară, sunt veniţi prin transfer. În acest moment avem 5 pacienţi cu acinetobacter, din care 3 au murit şi doi sunt în stare foarte gravă. La patologia asociată pe care o au, din punctul meu de vedere, decesele nu puteau fi evitate”, a explicat Beatrice Mahler. 

Oficialul a precizat că, din perspectiva raportării infecţiilor nosocomiale, Institutul Marius Nasta este diferit de restul unităţilor sanitare, prin faptul că a raportat infecţia cu acinetobacter din proprie iniţiativă. 

„Eu cred că în România avem o mare problemă cu infecţiile, dacă toţi am declara, probabil că cinci infecţii nu ar fi mult”, a menţionat Mahler.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite