În scenariul roşu, părinţii cu copii între 6 şi 12 ani trebuie să îi testeze pentru a fi primiţi la piscină, în sălile de sport, la restaurant şi la petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a fi notat în aplicaţie, este nevoie de un test la o clinică Foto: Arhivă
Pentru a fi notat în aplicaţie, este nevoie de un test la o clinică Foto: Arhivă

În scenariul roşu, familiile care au copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani neîmpliniţi vor trebui să îi testeze anti-Covid dacă vor să iasă cu ei la restaurant, la o petrecere pentru copii sau să îi ducă la un antrenament ori la înot. Potrivit hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, şi lor le va fi condiţionat accesul la anumite activităţi de prezentarea unui certificat verde - de testare ori trecere prin boală.

Părinţii vor trebui astfel să scoată din buzunar 60 de lei pentru cel mai ieftin test antigen, valabil 48 de ore sau 180 de lei pentru cel mai ieftin test PCR, valabil 72 de ore, conform Digi24.

În scenariul roşu, copiii au nevoie de test la piscină, la sala de sport (antrenamente), la restaurant şi la petreceri. La şcoală sau la mall nu au nevoie să prezinte rezultatul unui test anti-Covid, cu excepţia zonelor de servire a mesei din incinta lor şi a locurilor de joacă din exterior.

Este important de ştiut că pentru a fi notat în aplicaţie, este nevoie de un test la o clinică. Nu se poate genera un certificat verde cu un test cumpărat de la farmacie - chiar dacă este omologat - şi făcut acasă. 

Bucureşti şi judeţele Ilfov, Satul Mare şi Timiş sunt în scenariul roşu, rata de infectare Covid-19 depăşind 3 cazuri la mia de locuitori.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite