Virgil Popescu, despre partidele care au votat moţiunea de cenzură: Mă întreb cum se pot declara responsabili când, în realitate, pun doar piedici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu FOTO Facebook
Virgil Popescu FOTO Facebook

Ministrul demis al Energiei, Virgil Popescu, a scris pe Facebook un mesaj în care întreabă cum se pot declara „responsabili” cei care au votat moţiunea de cenzură prin care Guvvernul Cîţu a fost demis, declarând că, în realitate, „pun doar piedici”.

>>Moţiunea de cenzură a fost adoptată şi cu votul unor colegi parlamentari, care parcă mai au puţin şi sar în sus de bucurie, deşi în urmă cu câteva zile făceau parte din Guvern. Din păcate, este vorba de colegi care în ultimele zile şi-au schimbat radical discursul, aruncând cu acuze nefondate. Cred că fac asta că poate se vor convinge pe ei, când se uită în oglindă, că au o justificare reală la comportamentul iraţional de care au dat dovadă. Nu cred că a trecut multă vreme de când îşi făceau campanie ca fiind ”oamenii noi din politică”. Însă cum putem numi gestul de astăzi: când votezi cot la cot cu cei de la PSD şi AUR, un partid toxic pentru România, să dai jos Guvernul din care ai făcut parte? Aşa se comportă ”oamenii noi din politică”<<, întreabă Virgil Popescu. 

Virgil Popescu a transmis că este la cea de-a doua sesiune a reuniunii ministeriale a Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, unde va susţine dezideratul Românieie de a fi stat membru, în contextul căderii Guvernului. 

„Astăzi şi mâine mă aflu la Paris, la cea de-a doua sesiune a reuniunii ministeriale a Consiliului (MCM) Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), important forum care întruneşte şefi de guvern, miniştri ai afacerilor externe, ai economiei şi de comerţ. Voi susţine, printre altele, dezideratul României de a fi stat membru în OCDE cât mai curând. Ce ar însemna asta? O şansă în plus ca ţara noastră să se dezvolte economic. De asemenea, am avut o întâlnire importantă cu Fatih Birol - directorul executiv al International Energy Agency, pentru că ne dorim ca ţara noastră să fie membră în această agenţie. Vorbim aici de nişte acţiuni necesare prin care pe viitor vom consolida poziţia României ca să avem parte de oportunităţi de dezvoltare”, a mai scris ministrul.

Potrivit liderului, cei care au votat moţiunea de cenzură „pun doar piedici”. „Mă întreb cum se pot declara responsabili şi cer soluţii pentru problemele reale ale românilor când, în realitate, prin acţiunile lor concrete pun doar piedici? Cum putem avea siguranţă energetică pentru ţara noastră, dacă astăzi majoritatea colegilor au aruncat stabilitatea politică în aer, în loc, de exemplu, să dezbatem legea offshore pentru a reuşi să ajungem la un acord pentru extragerea gazelor din Marea Neagră„, mai întrabă liderul. 

„Nu putem avea energie ieftină fără să facem investiţii, care nu se vor face prin plafonare (aşa cum vor colegii de la PSD) şi, din păcate, sper să nu existe riscul unor întârzieri de implementare a PNRR-ului, din cauza votului de astăzi. Dacă vom da deoparte vălul orgoliului cred că mulţi îşi vor da seama că astăzi au făcut o eroare gravă”, a mai adăugat ministrul demis. 

Liderul la o rezolvare cât mai rapidă a situaţiei actuale. „Ce urmează? Sper într-o rezolvare cât mai rapidă a situaţiei şi la o trezire la adevărata realitate. Împreună cu preşedintele PNL Florin Cîţu o să avem discuţii în interiorul partidului, iar apoi vom prezenta public decizia noastră. Suntem responsabili, continuăm să asigurăm guvernarea României, în interesul românilor, în limitele Constituţiei”, a transmis liderul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite