Dăncilă, despre afirmaţiile lui Paul Stănescu: Nu ştie despre ce vorbeşte. Eu cred că voia să candideze dânsul pentru a obţine locul şase sau şapte

Dăncilă, despre afirmaţiile lui Paul Stănescu: Nu ştie despre ce vorbeşte. Eu cred că voia să candideze dânsul pentru a obţine locul şase sau şapte

Viorica Dăncilă a intrat în conflict cu Paul Stănescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul lider PSD Viorica Dăncilă a răspuns la afirmaţiile făcute astăzi de secretarul general interimar al partidului, Paul Stănescu, care a precizat că Dăncilă ar fi decis să candideze la prezidenţiale după o discuţie cu Klaus Iohannis. „Nu ştie despre ce vorbeşte. S-a văzut modul în care m-am poziţionat faţă de domnul Klaus Iohannis”, a declarat fostul premier, citat de mainnews.ro

Ştiri pe aceeaşi temă

„Domnul Paul Stănescu nu ştie despre ce vorbeşte. S-a văzut modul în care m-am poziţionat faţă de domnul Klaus Iohannis şi cât de «uşoară» a fost această luptă. Eu cred că domnul Stănescu voia să candideze dânsul pentru a obţine locul şase sau şapte. Aceste acuzaţii nefondate pentru un lider de partid arată că nu poate să ţină unită o echipă. Nu este corect să se răzbune pe unul, sau pe altul”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de mainnews.ro.

Secretarul general interimar al PSD Paul Stănescu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că relaţia cu Viorica Dăncilă s-a răcit când i-a cerut acesteia să nu organizeze Congres în 2019 şi să nu candideze la preşedinţie, iar deşi iniţial acceptase, fostul premier şi-a schimbat părerea în urma unei discuţii tete-a-tete cu Klaus Iohannis. Stănescu a mai afirmat că Dăncilă a vrut să-l dea afară din partid după alegerile europarlamentare.

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a afirmat Stănescu, conform Realitatea de Olt.

De cealaltă parte, întrebat despre această chestiune, preşedintele Klaus Iohannis a precizat joi seară că este o abordare ciudată şi că PSD este cel care a convins-o pe Viorica Dăncilă să candideze.

„Mi se pare foarte ciudată această abordare. Nu. PSD a convins-o pe doamna Dăncilă să candideze şi ar trebui să întrebaţi acolo de ce au convins-o să candideze, pentru că rezultatul este bine cunoscut”, a răsuns preşedintele întrebat în legătură cu acuzaţiile formulate de către secretarul general interimar al PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: