VIDEO Moment extrem de jenant pentru Viorica Dăncilă la congresul socialiştilor europeni. Frans Timmermans i-a ignorat prezenţa şi a evitat s-o îmbrăţişeze

VIDEO Moment extrem de jenant pentru Viorica Dăncilă la congresul socialiştilor europeni. Frans Timmermans i-a ignorat prezenţa şi a evitat s-o îmbrăţişeze

Frans Timmermans, la trecerea prin faţa Vioricăi Dăncilă FOTO Twitter/ PES

Prim-ministrul României a avut parte de un moment stânjenitor la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni de la Madrid, unde a fost tratată cu răceală de Frans Timmermans, unul dintre cei mai influenţi politicieni din Europa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un filmuleţ postat pe contul oficial de Twitter al Partidului Socialiştilor Europeni arată cum Viorica Dăncilă a fost "pasată" de Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi unul dintre cei mai importanţi lideri ai socialiştilor europeni. 

Frans Timmermans a prezentat sâmbătă, 23 februarie, un discurs de la tribuna congresului în cadrul căruia, printre altele, l-a avertizat pe liderul PSD Liviu Dragnea că aripa socialistă din România riscă să fie exclusă din grup dacă va continua să nu respecte valorile fundamentale ale mişcării. 

Tot în cursul întâlnirii de astăzi, Timmermans a coborât să-i salute pe principalii lideri europeni ai grupării socialiste aflaţi în primele rânduri ale sălii din Madrid unde are loc congresul.

Din imaginile postate pe Twitter, se poate observa cum socialistul olandez se îmbrăţişează şi se sărută cordial cu comisarul european Corina Creţu şi cu Pamela Rendi Wagner, şefa socialiştilor din Austria, dar a ignorat-o pe Viorica Dăncilă, aflată în mijlocul celor două. Prim-ministrul român l-a aşteptat zâmbind pe comisarul european, dar a rămas cu o grimasă după trecerea acestuia. 

În urmă cu trei zile, secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a înregistrat o plângere penală formulată de oficiosul PSD luju.ro împotriva lui Frans Timmermans, pentru o presupusă falsificare a raportului MCV, iar şefa secţiei, procurorul Adina Florea, a confirmat înregistrarea plângerii.

De altfel, delegaţia PSD la congresul de la Madrid a avut parte şi de alte incidente. Invitat să vorbească în cadrul panelului legat de echitate în Europa, liderul PSD Liviu Dragnea a fost huiduit la finalul discursului, în timp ce cobora de pe scenă, de către eurodeputatul S&D Ana Gomes, din Portugalia. „Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a spus Ana Gomes. Mesajul a fost transmis în spaniolă. Eurodeputatul a confirmat, pentru Libertatea, că ea este cea care a strigat şi că acesta a fost mesajul ei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările