Victor Ponta, despre mesajul plagiat la moartea lui Maradona: Eu l-am aprobat, nu l-am scris. Nu vreau să-i las să doarmă pe hateri. Duminică lansez „puiemonta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, liderul ProRomânia     FOTO Octav Ganea/ Inquam
Victor Ponta, liderul ProRomânia     FOTO Octav Ganea/ Inquam

La Adevărul Live, liderul Pro România Victor Ponta a răspuns la ultima acuzaţia de plagiat: a copiat, pe Twitter, un mesaj în care-şi exprimă tristeţea la moartea lui Diego Maradona. Fostul premier a explicat la Adevărul Live că nu el a scris mesajul respetiv, ci o echipă a acestuia, însă el l-a aprobat.

Adevărul: Mai e un scandal recent în care aţi fost implicat. Aţi copiat un mesaj de la fostul mare fotbalist englez, Gary Lineker, la moartea lui Maradona. De ce?

Victor Ponta: Aşa este, aşa am făcut.  Pentru că nu mă mai înjurau de mult haterii iar acum au scris mai mult despre mine decât despre Maradona.

Sunteţi ironic acum. 

Nu reuşeam să scrie Vlad Petreanu despre mine care ştie că noapte de noapte stau, nu dorm, mă gândesc ce să mai plagiez. Şi atunci am reuşit. N-a mai scris nimeni de Maradona, am scris de mine.

Dar e contul dvs? Dvs scrieţi?

Nu. E contul meu, dar pe Twitter nu scriu eu.

Deci nu aţi scris dvs acel mesaj.

Eu l-am aprobat.

Mă uit pe contul dvs de Facebook şi văd un alt stil de a scrie. Cu semne de exclamare, liniuţe, paranteze.

Da, pe Facebook şi Instagram scriu eu. Pe Twitter am o echipă şi i-am încurajat: faceţi ceva să atrateţi atenţia. Şi au atras atenţia. Dar după cumn aţi văzut, mi-am luat site-ul puiemonta, pe care-l şi lansez duminică. Eu cred că la un moment dat nu vreau să-i las să doarmă pe hateri. Să mă înjure în continuare. Pentru că ceea ce rămâne, bine, Ponta, plagiatorul, Pinochio, Mickey Mouse, dar totuşi, cât am fost prim-ministru, a fost bine pentru economie, iar acum avem o problemă de conducere a ţării şi de economie.

***

Explicaţia liderului ProRomânia vine după ce, într-un mesaj pe Twitter în care îşi exprimă tristeţea despre vestea morţii lui Diego Maradona, fostul premier i-a copiat postarea lui Gary Lineker, fost internaţional englez, actualmente comentator sportiv.

„Ştirile din Argentina anunţă că Diego Armando Maradona a murit. A fost de departe cel mai bun jucător al generaţiei mele şi poate chiar cel mai bun din toate timpurile. După o viaţă binecuvântată, dar tulburată, să sperăm că va găsi în sfârşit alinare în mâinile lui Dumnezeu”, a scris Gary Lineker pe Twitter. 

La puţin timp după publicarea mesajului de către Gary Lineker, Ponta şi-a încercat şi el condeiul pe Twitter în onoarea lui Maradona, aparent copiind ultima parte din mesajul lui Lineker, aşa cum a semnalat un observator ager pe Facebook.

Ponta
Ponta

„Unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile a murit la vârsta de 60 de ani după ce a suferit un infarct în Argentina. După o viaţă binecuvântată, dar tulburată, să sperăm că va găsi în sfârşit alinare în mâinile lui Dumnezeu”, a scris, în engleză, Ponta. Contul de Twitter al lui Victor Ponta nu este verificat, dar site-ul oficial al acestuia are trimitere directă la pagina de Twitter.

Mai mult, potrivit unei postări pe Facebook a Emiliei Şercan, chiar şi prima parte a mesajului iniţial al lui Ponta a fost plagiat.

Ulterior, confruntat cu reacţia mai multor urmăritori pe Twitter, Ponta şi-a modificat mesajul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite