Victor Ponta aseamănă PNL cu PDL: 2020 se transformă în 2010. Singurele soluţii ale PNL sunt împrumuturile şi tăierea veniturilor oamenilor

Victor Ponta aseamănă PNL cu PDL: 2020 se transformă în 2010. Singurele soluţii ale PNL sunt împrumuturile şi tăierea veniturilor oamenilor

Fostul premier Victor Ponta FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, afirmă că în 2020 se repetă situaţia din 2010, singurele soluţii ale celor de la guvernare fiind împrumuturile şi tăierea veniturilor oamenilor, aluzie la faptul că liberalii merg pe urmele PDL.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ponta susţine că PNL face ''afaceri dubioase'', firmele româneşti sunt distruse sistematic şi că este necesară "o altă viziune economică şi socială, promovată de un alt Guvern", la fel ca în 2012. „2020 se transformă, din păcate, în 2010! Pentru că PNL este deja PDL! Să sperăm că vor avea soarta PDL! În timp ce oamenii obişnuiţi se scufundă în şomaj şi probleme - guvernanţii PNL (PDL) fac afaceri dubioase de milioane de euro, chiar plătesc zeci de milioane despăgubiri şi retrocedări, ca şi în 2010 nu îi deranjează nimeni cu niciun dosar penal (corupţia este doar dacă sunt alţii la Putere, dacă sunt PNL - PDL nu există corupţie)", scrie joi Ponta pe Facebook.

În opinia fostului premier, „firmele româneşti sunt distruse sistematic prin deciziile Guvernului, nu se rambursează TVA şi nu se opresc executările silite din partea ANAF", el adăugând că legea privind amânările de taxe şi contribuţiilor la buget şi a ratelor la bănci este atacată de PNL la CCR pe motiv că e „populistă”.

„Singurele soluţii ale celor aflaţi la guvernare sunt împrumuturile şi tăierea veniturilor oamenilor! Ca şi în 2010 sunt scoşi în faţă câţiva milionari autohtoni cu conturi grase în bănci, vile, bolizi de lux şi yacht-uri, care ne explică cum 'suferă' ei de la criză şi cum trebuie tăiate salariile tuturor. Ca şi în 2010 trebuie să ne uităm doar la televiziunile 'oficiale', care ne explică cum Guvernul şi preşedintele îşi fac treaba foarte bine - aşa ca să tăcem din gură chiar dacă nouă ne este din ce în ce mai rău! Până şi 'lăudătorii' sunt aceiaşi din 2010! Ca şi în 2010 vedem cum alte ţări fac deja strategii pentru ieşirea din criză, adoptă planuri fiscale, dau facilităţi, îşi sprijină companiile naţionale. Ca şi în 2010 noi aflăm că 'în România nu suntem încă în stadiul acela' şi că cerem voie Comisiei Europene să vedem dacă ne lasă să facem ceva pentru noi!", mai spune Ponta.

Liderul Pro România menţionează că soluţia corectă o reprezintă o altă viziune economică şi socială, promovată de un alt Guvern, iar schimbarea se poate face peste 6 luni.

„În 2019 (fără să anticipez pandemia) am spus de multe ori că ne îndreptăm spre repetarea anului 2010 - pentru că avem acelaşi fel de oameni cu acelaşi mod de gândire la Putere. Am sperat că greşesc sau că va fi totuşi mai bine decât atunci! Din păcate este deja mai rău! Soluţiile corecte sunt tot cele din 2012 - o altă viziune economică şi socială, promovată de un alt Guvern! Singura diferenţă pozitivă este faptul că acum nu trebuie să aşteptăm şi să suferim doi ani - putem să facem schimbarea în 6 luni! Depinde doar de noi!", arată Victor Ponta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: