Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor: „Prezenţa sporită a NATO şi în Marea Neagră este inevitabilă. România e ameninţată direct, la graniţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Rodeanu FOTO: Facebook
Bogdan Rodeanu FOTO: Facebook

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu, susţine că România devine „zonă de impact direct” în faţa acţiunilor militare desfăşurate de Rusia pe teritoriul statului vecin, precizând că este nevoie de forţe sporite ale NATO la Marea Neagră întrucât „o ţară membră este ameninţară direct, la graniţă”.

„România devine zonă de impact direct în faţa agresiunii Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Prezenţa sporită a NATO şi în Marea Neagră este inevitabilă. În ultimele ore, navele ruseşti prezente la Marea Neagră au ocupat Insula Şerpilor. Toţi cei 13 poliţişti de frontieră ucrainieni, care păzeau acest obiectiv, au fost ucişi. Nu s-au predat”, a scris Bogdan Rodeanu, vineri, pe Facebook. 

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare este de părere că acest conflict militar este prezent la frontierele României, în contact cu zona economică. 

„Conflictul militar asumat de Federaţia Rusă este prezent la graniţele României, în linie de contact cu zona economică şi proximitate pe platforma continentală a ţărmului ţării noastre. Realitatea este evidentă: o ţară membră NATO este ameninţată direct, la graniţă.

Astăzi, NATO se întruneşte de urgenţă şi, la solicitarea Ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, se impune activarea Articolul 4 din Tratatul de la Washington. Este nevoie de un mecanism de consultare între aliaţi, de asigurarea de forţe maritime şi navale NATO, în condiţiile în care securitatea României este ameninţată. Este nevoie de forţe sporite aliate la Marea Neagră. Se va decide azi.

România este o ţară membră NATO şi UE şi nu numai că îşi asumă gestionarea potenţialei crize umanitare a refugiaţilor, dar susţine direct cel mai important efort concentrat al Aliaţilor în sudul Flancului Estic al Europei”, a mai scris acesta.

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite