USR-PLUS va propune în coaliţie să nu mai existe domiciliul pe cartea de identitate

USR-PLUS va propune în coaliţie să nu mai existe domiciliul pe cartea de identitate

Dan Barna este de părere că eliminarea domiciliului din buletin va permite o participare la vot mai flexibilă. FOTO: Inquam Photos/ George Calin

USR-PLUS va propune coaliţiei de guvernare eliminarea adreselor de domiciliu de pe cărţile de identitate. Dan Barna, copreşedintele partidului, a declarat că acest aspect ar genera „o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepremierul Dan Barna doreşte renunţarea la „legătura artificială” dintre identitatea omului şi domiciliul din buletin. 

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliţie şi-l vom propune colegilor noştri este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea de identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiţionată de existenţa domiciulului pe respectiva carte de identitate”, a spus Dan Barna, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, a subliniat Barna, participarea la vot va fi „mult mai flexibilă şi mult mai firească”.

În prezent, românii îşi pot exprima votul la alegerile parlamentare şi locale doar în localitatea de domiciliu.

Vezi şi: Coaliţia de guvernare nu se poate pune de acord în privinţa educaţiei sexuale. Orban: „Este un subiect care ţine de conştiinţă”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările