USR-PLUS îi cere lui Nicuşor Dan să-i demită pe directorul Spitalului Foişor şi directorul ASSMB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Alianţa USR-PLUS a transmis că modul în care a fost gestionat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor este inacceptabil, iar managerul spitalului a blocat formalităţile pentru transformarea Spitalului Foişor într-unul suport COVID-19 şi prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienţilor.

Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi, mai susţin reprezentanţii Alianţei şi solicită primarului general Nicuşor Dan să facă acest lucru.

Spitalul Foişor aparţine de Primăria Bucureşti, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă şi acum de oamenii numiţi fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea, precizează Alianţa USR-PLUS, sâmbătă, într-un comunicat de presă. 

Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut. Rezultatul evaluării este că aceste spitale sunt conduse dezastruos. Ele sunt pline de cazuri de corupţie, furt din bani publici.

De asemenea, viceprimarul USR-PLUS, dr. Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiţi de doamna Gabriela Firea şi reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcţiile de conducere a spitalelor, mai arată sursa citată.

Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureştene au fost blocate. Viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuţiile prevăzute în protocolul pre-electoral care permit începerea reformei.

„Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, cerem încă o dată ceea ce am cerut de la începutul mandatului: demiterea directorului ASSMB şi efectuarea de concursuri corecte, transparente şi accesibile tuturor pentru funcţiile de conducere a spitalelor care aparţin de Primăria Bucureşti“, a declarat viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, conform sursei menţionate.

Alianţa USR-PLUS atenţionează oamenii puşi de către Gabriela Firea, fie din incompetenţă, fie din rea voinţă, vor continua dezastrul din sistem. Costurile amânării în continuare a reformei sunt plătite în primul rând de pacienţii vulnerabili, iar lucrul acesta este inacceptabil.

„Cerem, aşadar, de urgenţă, primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan:

- Demiterea directorului Spitalului Foişor;

- Demiterea directorului ASSMB; 

- Deblocarea reformelor în spitalele care aparţin de Primăria Bucureşti prin împuternicirea viceprimarului dr. Horia Tomescu pentru a începe reforma”, mai transmite USR-PLUS în comunicatul de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite