Turcan: Există informaţii că votul de învestire a Guvernului va fi boicotat. PNL e pregătit pentru orice sabotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan FOTO gov.ro
Raluca Turcan FOTO gov.ro

Vicepremierul demisionar Raluca Turcan a afirmat miercuri că are informaţii cum că votul pentru învestirea Guvernului ar urma să fie boicotat de către PSD. Aceasta atrage atenţia că sesizarea CCR invocată de PSD este un „fals pretext” şi că PNL e pregătit „pentur orice manecvră de sabotare”.

„Există tot mai multe informaţii care arată că, în 24 februarie, votul pentru învestirea Guvernului va fi boicotat şi, implicit, procedura deja demarată.

Atrag atenţia asupra următoarelor aspecte:
1. Invocarea faptului că trebuie aşteptată decizia CCR nu are nicio relevanţă pentru votul din 24 februarie. Este doar un FALS pretext. Sesizarea CCR este pe conflict instituţional şi produce efecte pentru viitor, în niciun caz pentru procedura declanşării anticipatelor.
2. Asistăm la un dublu limbaj al unor formaţiuni şi lideri care spun că vor anticipate, dar de fapt le blochează.
3. PNL este pregătit pentru orice manevră de sabotare în Parlament. Există soluţii pentru toate posibilele blocaje! Cei care blochează vor avea însă de suportat oprobriul public.

Cea mai onestă variantă, din partea tuturor formaţiunilor politice din Parlament, este să vină în plen şi să participe la votul de învestire a Guvernului”, a scris Raluca Turcan miercuri pe Facebook.

CEX-ul PSD se reuneşte, miercuri, la ora 16.00, pentru a stabili strategia cu privire la alegerile anticipate. Marcel Ciolacu ar vrea ca social-democraţii să boicoteze votul de luni pentru Guvernul Orban 2 până după Congresul PSD, care va avea loc la finalul lunii februarie. Mai mulţi parlamentari PSD nu vor anticipate, prin urmare Ciolacu nu vrea să-i oblige să asigure cvorumul, pentru că i-ar ostiliza fix înainte de Congres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite