Tudor Chirilă, critici dure la adresa preşedintelui Iohannis. Ce îi reprosează artistul şefului statului

Tudor Chirilă, critici dure la adresa preşedintelui Iohannis. Ce îi reprosează artistul şefului statului

Tudor Chirilă FOTO Mediafax

Artistul Tudor Chirilă îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că a ajuns la putere pe un discurs anti-PSD şi a dat speranţe oamenilor, dar el nu şi-a dorit o Justiţie mai puternică, ci conservarea puterii în mâinile aceleiaşi oligarhii, care “a căpuşat ţara asta de 32 de ani”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudor Chirilă a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că pare că există o înţelegere subterană continuă în care vinovaţii se schimbă.
 
“Pare că este o înţelegere subterană continuă, perpetuă, în care vinovaţii se schimbă. Vinovaţii sunt cei care nu fac ceea ce ar trebui să facă când sunt în situaţia de a face ceva", a afirmat Chirilă.
 
El a relatat, referindu-se la preşedintele Klaus Iohannis, că "lumea zice: Voi l-aţi pus!".
 
"Aud strigând la mine pe Facebook, "Voi l-aţi pus la putere". Nu l-a pus nimeni, a fost alegerea mai bună atunci în faţa Vioricăi Dăncilă. Am spus atunci că eşecul momentului era că doi profesori nu au putut să participe la o dezbatere. Ce spune asta despre România?”, a afirmat Chirilă.
 
El consideră că preşedintele Klaus Iohannis nu şi-a dorit o Justiţie mai puternică, ci conservarea puterii în mâinile aceleiaşi oligarhii.
 
“Urcându-se la putere pe un discurs anti-PSD, foarte agresiv aşa, anti-PSD, mergând acolo în ziua cu Ordonanţa 13 să prezideze şedinţa Guvernului, a dat speranţe oamenilor şi a minţit oamenii că şi-ar dori altceva. De fapt, el nu şi-a dorit o justiţie mai puternică, s-a văzut asta în numirile pe care le-a făcut, de fapt, nu şi-a dorit desfiinţarea SIIJ-ului. De recomandările din Comisia de la Veneţia nu s-a ţinut cont, de fapt el nu şi-a dorit nimic decât , acum ne dăm seama, nu şi-a dorit decât conservarea puterii în mâinile aceleiaşi oligarhii, care a căpuşat ţara asta de 32 de ani şi în care fiecare participant de la mic la mare are o vină pentru că lucrurile astea nu le poate face o mână de oameni. O mână de oameni trebuie să-şi răspândească şi să îşi crească reţeaua”, a explicat Tudor Chirilă.
 
El a precizat că această căpuşare a statului este posibilă şi cu acordul celor care tac, care sunt confortabili cu o sinecură la stat.
 
“Această reţea de participanţi la căpuşarea statului este mult mai mare pentru că ai vârful piramidei, dar fiecare în jos, baza piramidei este ţinută de cei care tac. Este ţinută de cei care tac, de cei care sunt confortabili cu o sinecură la stat, de cei care plimbă hârtii prin administraţiile locale fără să aibă niciun ţel…, de cei care încarcă aparatul bugetar fără, de fapt, să contribuie cu nimic la mersul şi la dezvoltarea României. De fapt, România este ţinută în frâu în administraţie prin incompetenţă, prin faptul că ai nevoie de yes-meni ca să poţi să plimbi şi să poţi să creezi traseu pentru şpagă, traseu pentru beneficii traseu pentru combinaţii şi aşa mai departe. Cineva trebuie să fie yes-man, cineva trebuie să tacă şi fiecare în lanţul trofic beneficiază”, a transmis Tudor Chirilă.
 
Întrebat dacă regretă că l-a votat pe Klaus Iohannis, actorul a răspuns că nu avea alte alternative: Nu pot să cred că madam Dăncilă era altceva sau Victor Ponta. Bine, Victor Ponta avea şi alte probleme, accese de Mao Zedong.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările