Teodor Lazăr: Statul trebuie să recupereze urgent banii din prejudiciile marilor corupţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Deputatul USR Teodor Lazăr a solicitat marţi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să recupereze prejudiciile de la persoanele condamnate în România, motivând că este „inadmisibil că la ani buni de la condamnarea unor persoane, chiar la ani buni de la ieşirea acestora din puşcărie, prejudiciul să rămână în continuare neplătit”.

„Nu am înţeles atunci şi nu înţeleg nici acum de ce aceste persoane au beneficiat de eliberare condiţionată deşi ei nu au îndeplinit ceea ce a decis instanţă în momentul în care au fost condamnaţi, şi anume că au de plătit un prejudiciu. În mod normal, ei ar fi trebuit să beneficieze de eliberarea condiţionată doar după ce ar fi executat întocmai deciziile irevocabile ale instanţei”, a transmis deputatul USR într-un comunicat.

Teodor Lazăr a mai explicat că aceste exemple pot constitui un model şi pentru alţi infractori. 

„Faptul că aceste persoane nu plătesc prejudiciul oferă un exemplu negativ pentru alţi potenţiali infractori care se vor gândi că merită inclusiv riscul de a fi prinşi dacă rămân cu banii. România este plină de oameni de afaceri care şi-au văzut conturile blocate pentru datorii de câteva sute de lei. Numeroase companii şi-au văzut activitatea afectată de astfel de acţiuni de neînţeles dată fiind valoarea datoriilor. Cu toate acestea, acelaşi ANAF este impotent atunci când discutăm despre cazuri celebre cu prejudicii estimate la milioane sau chiar zeci de milioane de euro. Cazurile unor persoane precum Relu Fenechiu, Dan Voiculescu, Ovidiu Tender, Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Luca, Mihail Vlasov şi alţii reprezintă o pată pe obrazul statului român, o pată ce va dispărea doar după ce ANAF va pune în aplicare deciziile instanţelor şi va recupera prejudiciul generat de aceşti infractori”, a conchis deputatul USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite