Tăriceanu, atac la adresa lui Cătălin Boboc: Nu am ştiut că avem un geniu la preşedinţia Comisiei juridice, capabil în câteva ore să parcurgă 3.000 de pagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, marţi, că documentele din dosarul care îl vizează pe social-democratul Dan Şova au fost analizate de către senatorii jurişti într-un timp prea scurt dat fiind volumul mare de pagini, ironizând atitudinea preşedintelui Camerei juridice a forului superior din legislativ, Cătălin Boboc.

„Nu am ştiut că avem un geniu la preşedinţia Comisiei juridice de la Senat, care este capabil în câteva ore să parcurgă 3.000 de pagini de documente şi să ia şi o hotărâre împreună cu membrii Comisiei, mai ales atunci când este vorba de libertatea oamenilor, indiferent cine sunt ei - oameni normali sau parlamentari. Cred că nu e normal să ne jucăm cu libertatea acestora. Pe mine, această modalitate de lucru în Comisie mă face să îmi pun mari semne de întrebare cu privire la seriozitatea şi responsabilitatea cu care unii dintre parlamentari îşi îndeplinesc atribuţiile“, a declarat Tăriceanu.

Fiind întrebat dacă are de gând să conteste procedura urmată în Comisia juridică, Tăriceanu punctat faptul că: „Nu trebuie să contestăm procedura, dar putem să observăm că dacă lucrurile se desfăşoară în acest fel, atunci orice pretenţie de a reda credibilitatea Parlamentului ca instituţie o să rămână la stadiu de deziderat“.

Comisia juridică a Senatului a dat, marţi, un aviz favorabil cererii Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD, Dan Şova. Cinci senatori din comisie au votat „pentru“, doi „împotriva“, iar trei s-au abţinut. 

Dan Şova a fost audiat, în Comisia juridică, după ce şi-a studiat dosarul timp de 4 ore, împreună cu avocatul său.Dosarul deschis luni la Comisia juridică are aproximativ 3.000 de pagini, fiind cuprins în şapte volume.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite