Tăriceanu a reuşit oficial să îşi facă partid

Tăriceanu a
reuşit oficial să îşi facă partid

Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, a reuşit să îşi înscrie formaţiunea în Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Partidul Liberal Reformator există oficial, Tribunalul Bucureşti aprobând recent cererea lui Tăriceanu de a-l înscrie în Registrul Partidelor. Preşedintele Senatului încearcă din primăvara anului trecut să îşi înscrie partidul, însă Tribunalul Bucureşti l-a refuzat.

 Tăriceanu preluase, cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale, Partidul Naţional al Mediului căruia a vrut să îi schimbe numele şi sigla, dar instanţa a respins înscrierea după ce a ajuns la concluzia că semnele electorale ale formaţiunii au fost modificate prea aproape de alegerile prezidenţiale. Preşedintele Senatului  a preluat partidul şi a organizat, în august 2014, chiar un Congres în cadrul căruia a modificat numele formaţiunii şi a fost ales preşedinte.

Citeşte şi:

Topul finanţatorilor politici în 2014. Cât mai costă în România locul de europarlamentar şi cel de preşedinte

Datele din registrele financiare ale partidelor arată că cele mai multe fonduri private au ajuns în 2014 la PSD, principala formaţiune aflată la guvernare, dar şi că partidele au pus anul trecut, pe locurile eligibile din lista pentru europarlamentare, o „taxă” care a atins şi 70.000 de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: