Tanczos Barna: Nu există scuză pentru tratamentul la care au fost supuşi sute de companii şi mii de cetăţeni în programul „Casa Verde”. Reacţia şefului AFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanczos Barna FOTO Facebook
Tanczos Barna FOTO Facebook

Ministrul Tánczos Barna a dispus un control care să verifice derularea programului „Casa Verde Fotovoltaice”, după ce aplicaţia a funcţionat cu intermitenţe şi AFM a suspendat programul, menţionând că dosarele depuse până atunci urmează să fie anulate. Ministrul spune că modul în care a fost gestionat programul, miercuri, „este inacceptabil” şi că „scuzele nu sunt suficiente”.

UPDATE Şeful AFM a transmis că partenerul tehnic dăduse asigurări privind funcţionarea platformei informatice.

„Da, este inacceptabil modul în care s-a derulat astăzi lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Sistemul nostru informatic nu a făcut faţă, deşi am fost asiguraţi de partenerul tehnic că totul a mers bine la testare. În momentul de faţă lucrăm la o soluţie viabilă cu privire la modul în care vor fi depuse dosarele pregătite”, a transmis preşedintele AFM, Fülöp Lóránd, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că se iau măsuri ca ”eforturile depuse în încercarea de înscriere a beneficiarilor să nu fie irosite”. 

***

Ministrul Tánczos Barna a declarat că nu există scuză pentru felul „impardonabil” în care s-au derulat lucrurile, miercuri, la debutul programului „Casa Verde Fotovoltaice”.

„Modul în care Administraţia Fondului pentru Mediu a gestionat lansarea de astăzi a programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil! Nu există nicio scuză pentru felul impardonabil în care au s-au derulat lucrurile şi nici pentru tratamentul la care au fost supuşi astăzi sute de agenţi economici şi mii de cetăţeni. AFM este o instituţie aflată în coordonarea MMAP”, a declarat Tánczos Barna, potrivit Digi24. 

Ministrul a dispus un control asupra derulării programului. 

„Scuzele nu sunt suficiente! Am solicitat de asemenea conducerii AFM ca până mâine dimineaţă să prezinte o soluţie în vederea modului în care vor fi depuse şi evaluate dosarele pregătite, astfel munca depusă să nu fie irosită", a mai completat ministrul.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis, miercuri, că accesul în aplicaţia informatică dedicată Programului Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat, după ce s-au înregistrat probleme în funcţionarea acesteia.

Sursa citată a precizat că dosarele depuse în aplicaţie vor fi anulate.  

Programul Casa Verde Fotovoltaice a debutat, miercuri, de la ora 10:00, dar aplicaţia a funcţionat cu intermitenţe, lucru semnalat de mai multe persoane.  

Bugetul disponibil depăşeşte 263 milioane de lei, iar aplicaţia va permite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite