Surse: Victorie categorică pentru Nicuşor Dan. Membrii USR Bucureşti l-au acceptat în competiţia internă pentru  Primăria Capitalei ca independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan

Membrii USR Bucureşti sunt de acord ca Nicuşor Dan să intre în competiţia internă a partidului pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, chiar dacă nu e membru de partid. Rezultatul sondajului intern: 780 de voturi pentru Nicuşor Dan şi doar 287 împotrivă. Mâine e programată şedinţa Biroului Municipal, care urmează să valideze candidatura lui Nicuşor Dan în cursa internă din USR, la care mai participă alţi doi membri.

Ce au votat, de fapt, membrii USR Bucureşi? Cum Nicuşor Dan nu mai e membru USR, mai multe voci din organizaţia Bucureşti au invocat faptul că partidul nu poate susţine pentru Primăria Capitalei un candidat din afara partidului. Drept urmare, s-a organizat o consultare internă, online, iar membri USR Bucureşti au decis că partidul poate accepta intrarea lui Nicuşor Dan în competiţia internă din postura de indepenent. 

Candidaţii USR pentru Primăria Capitalei sunt: Nicuşor Dan (indepenent), Dragoş Dragoteanu (organizaţia Sector 1) şi Mihnea Bărbulescu (organizaţia Sector 2). Votul pentru desemnarea candidatului USR pentru Primăria Capitalei va avea lo peste două săptămâni. Votul va fi online. Nicuşor Dan pleacă favorit detaşat, susţin surse din organizaţia Bucureşti pentru Adevarul.

Ulterior, candidatul ales de membrii USR Bucureşti va intra într-o nouă competiţie cu Vald Voiculescu, candidatul desemnat de PLUS. Practic, USR şi PLUS vor alege candidatul comun pentru Primăria Capitalei dintre Nicuşr Dan şi Vlad Voiculescu. Câştigătorul va fi desemnat pe baza unor negocieri politice între cele două partide ţinând cont de sondajele de opinie. 

Reacţia lui Nicuşor Dan 

„Rezultatul consultarii interne din USR Bucuresti ma onoreaza si ma obliga. Multumesc vechilor si noilor prieteni din USR care au facut campanie pentru mine. Sunt convins ca putem da bucurestenilor administratia publica pe care o asteapta de ani de zile. Prin votul in favoarea  intrarii in cursa interna a unui independent, membrii USR Bucuresti respecta principiile fondatoare ale unui partid altfel, care promoveaza competenta indiferent de apartenenta politica“, a reacţionat Nicuşor Dan. 

Nicuşor Dan a vorbit azi, la Adevărul Live, despre candidatura sa la Primăria Capitalei şi planul său pentru a fi ales candidatul USR-PLUS pentru alegerile locale din Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite