SURSE Ce variante au fost pe masa celor din USR-PLUS la şedinţa în care au decis ce condiţii pun PNL pentru rămânerea la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedinţii USR-PLUS FOTO Inquam Photos / George Călin
Copreşedinţii USR-PLUS FOTO Inquam Photos / George Călin

Liderii USR-PLUS au discutat despre modul în care trebuie abordată criza guvernamentală generată de forţarea adoptării noului PNDL de către premierul Florin Cîţu. Pe masa discuţiilor a fost avansată inclusiv posibilitatea demisiei în bloc a tuturor miniştrilor USR-PLUS, susţin surse din formaţiune pentru „Adevărul”.

Varianta radicală avansată de Dan Barna a fost cea referitoare la retragerea în bloc a miniştrilor USR-PLUS dacă Florin Cîţu forţează adoptarea noului PNDL şi nu acceptă modificările pe care doresc politicienii din acest partid.

O a doua variantă este reînceperea negocierilor pe noul PNDL şi condiţionarea aprobării proiectului de includerea tuturor propunerilor formaţiunii conduse de Barna şi Cioloş. USR-PLUS cere să fie acceptată desfiinţarea în forma dorită de Stelian Ion. „În programul de guvernare scrie clar că trebuie să desfiinţăm SIIJ”, a declarat unul dintre liderii USR-PLUS pentru „Adevărul”. 

O altă ipoteză avansată a fost cea a posibilităţii susţinerii unei moţiuni de cenzură împotriva lui Florin Cîţu, însă majoritatea celor prezenţi au declarat că nu este fezabil un asemenea demers, potrivit unor surse participante. De altfel, numeroşi lideri ai formaţiunii conduse de Cioloş şi Barna au atras atenţia că nu este o soluţie ieşirea la nervi de la guvernare. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite