SURSE Scandal în PNL. Rareş Bogdan i-a ameninţat pe miniştri că-i spulberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan şi Ludovic Orban sunt la cuţite Foto: Mediafax
Rareş Bogdan şi Ludovic Orban sunt la cuţite Foto: Mediafax

Europarlamentarul Rareş Bogdan şi liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, i-au reproşat premierului Orban că Guvernul ia decizii pe care ei le află la televizor, primul avertizând că dacă nu sunt luate măsuri, va ieşi public şi va face scandal, susţin surse politice pentru Adevărul.

Biroul Executiv de marţi seară a fost un bun prilej pentru mai mulţi lideri PNL să-şi exprime nemulţumirile. Cel mai vocal a fost Rareş Bogdan. În primul rând, europarlamentarul le-a transmis că el nu mai vrea să fie unul dintre comunicatorii PNL, din moment ce nu e pus la curent cu ceea ce se hotărăşte în Guvern. Mai mult, Rareş Bogdan a avut un avertisment pentru Executivul Orban: „Miniştrilor le spun doar atât: să îşi bage minţile în cap, să comunice cu partidul şi să nu facă pe nebunii, pentru că altfel voi ieşi public şi îi voi spulbera”.

Rareş Bogdan a mai avut atacuri virulente la adresa conducerii PNL în ultimele două luni. Europarlamentarul a criticat conducerea pentru retragerea lui Florin Cîţu din funcţia de premier. Apoi, Rareş Bogdan a considerat ”o imbecilitate” decizia Guvernului de a trimite muncitori sezonieri în străinătate, în condiţiile în care România are un deficit al forţei de muncă.

Tăriceanu, motiv de scandal

Problema comunicării a fost ridicată şi de liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, unul dintre apropiaţii lui Rareş Bogdan. Deputatul PNL a subliniat că există bariere între ceea ce este decis la nivel de Guvern şi ceea ce ar trebui să transmită liberalii în intervenţiile din presă. „Suntem măcelăriţi”, a fost una din concluziile lui Roman, care a precizat că PNL e inexistent în online, în timp ce social-democraţii reuşesc să se promoveze foarte bine.

O altă problemă ridicată a fost relaţia cu ALDE. Rareş Bogdan, dar şi alţi lideri liberali, s-au declarat confuzi de cârdăşia cu partidul lui Tăriceanu. Motivul: Tăriceanu atacă sistematic Guvernul Orban, dar ALDE are oameni plasaţi în funcţii din eşalonul al doilea. Mai mult, liberalii încep să deconteze din ce în ce mai mult criza provocată de coronavirus, aceştia fiind în prezent la o cotă de încredere de 34%, deşi Orban le-a spus că în unele sondaje sunt la 38-40%.

Prim vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a precizat, marţi seară, într-o intervenţie la România TV, că din cei 70.000 dintre românii întorşi în ţară nu se ştie cu ce s-au ocupat afară, iar între 8.000 şi 10.000 ar fi fost prostituate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite