Surse: Ramona Săseanu pleacă din TVR cu scandal. Cum a reacţionat după decizia CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Săseanu FOTO Arhiva personala / Facebook Saseanu
Ramona Săseanu FOTO Arhiva personala / Facebook Saseanu

Interimatul Ramonei Săseanu la Televiziunea Română s-a terminat după doar o lună şi jumătate, în urma deciziei CCR privind numirile neconstituţionale la TVR şi Radio România. Surse din TVR au precizat că în ultimele zile Săseanu şi-a angajat un consilier, iar astăzi a plecat din instituţie cu scandal, nu înainte de a-şi încuia biroul.

Ultimele zile au aprins spiritele la TVR, mai ales după ce judecătorii CCR au pronunţat neconstituţionalitatea numirilor interimare din Televiziunea Publică, precum şi de la Radio România, fiind arătat faptul că majoritatea trebuia să meargă pe o altă procedură de alegere a conducerii. 

Spre deosebire de omologul de la Radio România (Liviu Popescu), care de joi a anunţat că odată cu publicarea în Monitorul Oficial a interimatului neconstituţional va face un pas în spate, la TVR au continuat angajările pe ultima sută de metri. Surse din instituţie au precizat pentru „Adevărul” că Ramona Săseanu şi-a angajat un nou consilier, care şi-a început activitatea marţi. Acesta e un liberal cunoscut în organizaţia PNL Sector 1, Florin Ivan. 

Publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR, cu tot cu motivare, a determinat-o pe Săseanu să anuleze şedinţa cu alte persoane din conducerea instituţiei. Surse din TVR susţin pentru „Adevărul” că şi-a încuiat biroul de la Televiziunea Română şi i-a ameninţat pe o parte din angajaţi, cerându-le să nu încerce să intre pentru că altfel se poate ajunge inclusiv în instanţă. 

Parlamentul trebuie să se reunească de urgenţă pentru a stabili o nouă conducere a instituţiei, din moment ce în prezent situaţia de la Televiziunea Publică e problematică. Adică nu are PDG şi nu are nici Consiliu de Administraţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite