Surse. Primele EXIT Poll-uri. Luptă foarte strânsă între Dăncilă şi Barna pentru turul doi

Surse. Primele EXIT Poll-uri. Luptă foarte
strânsă între Dăncilă şi Barna pentru turul doi

Viorica Dăncilă şi Dan Barna

„Adevărul“ a obţinut primele EXIT Poll-uri. La ora 14.00, Klaus Iohannis conduce detaşat, în timp ce lupta dintre Viorica Dăncilă şi Dan Barna pentru locul doi e foarte strânsă, arată cifrele unui institut care lucrează pentru partidele de dreapta. În schimb, cercetările primite de PSD arată o diferenţă mai mare între Dăncilă şi Barna. Diaspora nu e luată în calcul, deci votul românilor din străinătate ar putea înclina decisiv balanţa

Ştiri pe aceeaşi temă

EXIT POLL 1:

Klaus Iohannis – 39%
Viorica Dăncilă – 25%
Dan Barna – 15%
Mircea Diaconu – 8%
Teodor Paleologu – 6%

EXIT POLL 2:
Klaus Iohannis – 39%
Viorica Dăncilă - 21%
Dan Barna – 16%

Spre deosebire de alegerile prezidenţiale precedente, trendul votului s-a inversat: la urne au ieşit mai mulţi alegători din mediul urban decât cei din mediul rural, arată statistica publicată de BEC. Diferenţa e substanţială: aproape 1 milion de voturi.
 

Secţiile de votare din România au fost deschise la ora 07.00. Aproape 19 milioane de români sunt aşteptaţi să meargă la urne pentru a-şi exprima opţiunea la alegerile prezidenţiale. În ţară, la ora 15.30, prezenţa la vot a depăşit 30%. În diaspora, au votat peste 500.000 de români până la ora 15.30, o prezenţă record. În 2014, prezenţa în primul tur a fost de 52,31%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările