SURSE PNL, divizat privind noul premier. Mai mulţi lideri susţin varianta Ciucă la şefia noului Guvern, liberal agreat şi de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PNL este împărţit în ceea ce priveşte varianta de premier. Unii dintre liderii partidului, printre care şi prim-vicepreşedinţii partidului, ar prefera varianta Nicolae Ciucă, în timp preşedintele formaţiunii şi secretarul general se opun acestei soluţii, susţin surse din conducerea liberală.

Tensiunile în PNL sunt pe cale să escaladeze pe măsură ce liberalii trebuie să decidă propunerea lor de premier, în condiţiile în care PSD nu-l vrea pe Florin Cîţu. Mai mulţi lideri ai formaţiunii, printre care şi prim-vicepreşedinţii partidului, au încercat să-l convingă pe Florin Cîţu să accepte o discuţie şi despre o altă variantă de premier, în afara acestuia. 

Pentru această discuţie au cerut convocarea unui Birou Politic Naţional, în care să poată fi un dialog despre varianta unui premier care să fie acceptat inclusiv de PNL. Soluţia considerată rezonabilă de liberali, dar care ar fi în regulă şi pentru social-democraţi, este Nicolae Ciucă. Florin Cîţu a declarat că dacă Nicolae Ciucă va fi înaintat ca propunere de premier într-un for al partidului, el ar fi de acord să supună la vot acest lucru, dar în acelaşi timp liderul PNL a subliniat că nu are de ce să convoace un BPN al formaţiunii. 

Florin Cîţu dă vina pe PSD pentru blocajul creat, social-democraţii fiind acuzaţi de faptul că au votat deja numele lor de premier şi că insistă să fie cei care vor da primul şef al Guvernului. Prin urmare, Cîţu este de părere că numele de acum am premierului ar fi irelevant.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite